NOVO MEJSTO

NOVOOTVORENI BISTRO MIME'S U PETRINJSKOJ: Nova zagrebačka adresa koja nudi domaća jela s lokalnim namirnicama u ugodnom interijeru!

 Bojan Zibar
Gastro projekt Mime's, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa

Mime's se izdvajao svojom neobičnom kućicom, a od nedavno, otvoren je i istoimeni restoran. Cijeli menu se temelji na domaćoj kuhinji za kojom u većini slučajeva, žudimo, pogotovo danas, kada živimo ubrzano i za pripremanje obroka u vlastitom domu, ne ostavljamo ili nemamo previše vremena.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

U ponudi Mime's – a možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Cilj ekipe ove priče je biti „šnicl bar“, što je interesantna ideja jer takvih mjesta u gradu nedostaje. Svaki dan, menu se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jednu juha, varivo i glavno jelo, te desert.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda, skupa sa voditeljem restorana, Antom Žderom, zaslužni su za maštovit meni. Namirnice svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost, najveća inspiracija za nastajanje određenog jela. Teleći pohanac, rižoto s pinjolima i pršutom, juneći sote s gljivama i graškom, sendvič Mime's, samo su neke od delicija u kojima možete uživati.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Deserte je osmislila Antina sestra Marita, a posebno hvale njen kolač od datulja s karamelom.

Pomno isplaniran interijer jedan je od glavnih i ne manje bitnih aduta ovog bistroa. Glavna zvijezda interijera je strop koji izgleda poput freske, tako da će vam pogled sigurno često pobjeći „prema gore“. Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika, Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri raznih veličina. Reljefni i fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću, pomalo kućnu atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice ih upravo svojom bojom, dodatno naglašavaju.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

U neko skorije vrijeme, osvanut će i Mime's terasa s visokim stolovima kao mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku, pogotovo sad u toplijim, nadolazećim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 00:50