NOVO MEJSTO

NOVOOTVORENI BISTRO MIME'S U PETRINJSKOJ: Nova zagrebačka adresa koja nudi domaća jela s lokalnim namirnicama u ugodnom interijeru!

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2019. u 09:43

Bojan Zibar

Gastro projekt Mime's, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa

Mime's se izdvajao svojom neobičnom kućicom, a od nedavno, otvoren je i istoimeni restoran. Cijeli menu se temelji na domaćoj kuhinji za kojom u većini slučajeva, žudimo, pogotovo danas, kada živimo ubrzano i za pripremanje obroka u vlastitom domu, ne ostavljamo ili nemamo previše vremena.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar
 

U ponudi Mime's – a možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Cilj ekipe ove priče je biti „šnicl bar“, što je interesantna ideja jer takvih mjesta u gradu nedostaje. Svaki dan, menu se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jednu juha, varivo i glavno jelo, te desert.

Bojan Zibar

Bojan Zibar
 

Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda, skupa sa voditeljem restorana, Antom Žderom, zaslužni su za maštovit meni. Namirnice svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost, najveća inspiracija za nastajanje određenog jela. Teleći pohanac, rižoto s pinjolima i pršutom, juneći sote s gljivama i graškom, sendvič Mime's, samo su neke od delicija u kojima možete uživati.

Bojan Zibar

Bojan Zibar
 

Deserte je osmislila Antina sestra Marita, a posebno hvale njen kolač od datulja s karamelom.

Pomno isplaniran interijer jedan je od glavnih i ne manje bitnih aduta ovog bistroa. Glavna zvijezda interijera je strop koji izgleda poput freske, tako da će vam pogled sigurno često pobjeći „prema gore“. Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika, Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine.

Bojan Zibar

Bojan Zibar
 

Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri raznih veličina. Reljefni i fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću, pomalo kućnu atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice ih upravo svojom bojom, dodatno naglašavaju.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

U neko skorije vrijeme, osvanut će i Mime's terasa s visokim stolovima kao mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku, pogotovo sad u toplijim, nadolazećim danima.

Izdvajamo

Iz drugih medija