LUDI OKUSI U UKUSNIM KOLAČIMA

ORIGINALNE RECEPTURE PASTRY CHEFICE TEREZE ALABANDE: Zimsko voće uronjeno u kolače!

Split, 261214.
Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda.
Na fotografiji: Souffle od narance.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / Hanza Media

Split, 261214. Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda. Na fotografiji: Souffle od narance. Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Alfa i omega vrhunskih slastica, Tereza Alabanda, samo za čitatelje Dobre hrane otkiriva originalne recepture!

Ima li što slatkog? Uzmi naranču! To je vjerojatno najgori odgovor koji ste mogli dobiti zamišljajući slatkast okus, blago paprenast poput pimenta, mirisan poput anisa, poznat poput cimeta. Bogata krema od vanilije po kojoj miriši cijela kuća dok se štapić vanilije nježno ljuljuška u teškoj kremi. Zamislili ste i kako se ta ista krema može zamijeniti kuglicom sladoleda od vanilije pa čak i u ove hladne dane sve dok je poslužena uz tople jabuke i crumble od jabuka.

Souffle od naranče

Split, 261214.
Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda.
Na fotografiji: Souffle od narance.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / Hanza Media

Split, 261214. Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda. Na fotografiji: Souffle od narance. Foto: Ante Cizmic / CROPIX

 

 

Mi smo uzeli tu naranču s početka priče. Nakupovali smo i jako mirišljavih mandarina, malo grejpa, par reskih jabuka, dosta domaćih limuna jer s njima ne možete pretjerati i upustili se u ispisivanje zimske slatke priče. Htjeli smo zimsko voće. Neki od nas stvarno ne vole grejp ali su preveliki znatiželjnici da neće isprobati cheesecake s kandiranim đumbirom i grejpom.

Cheesecake s kandiranim đumbirom i grejpom

Split, 261214.
Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda.
Na fotografiji: Cheesecake s kandiranim djumbirom i grejpom.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / Hanza Media

Split, 261214. Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda. Na fotografiji: Cheesecake s kandiranim djumbirom i grejpom. Foto: Ante Cizmic / CROPIX

 

 

U našim redovima postoje ljudi koji se doslovno predoziraju neretvanskim klementinama kad im krene sezona da u siječnju više i ne žele čuti za njih ali za creme brule od klementina…(dobro pretpostavljate) uvijek se nađe mjesta.

Creme brule od klementina

Split, 261214.
Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda.
Na fotografiji: Creme brulee od klementina.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / Hanza Media

Split, 261214. Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda. Na fotografiji: Creme brulee od klementina. Foto: Ante Cizmic / CROPIX

 

 

Otkrit ćemo vam još jednu tajnu naše zaluđenosti zimskim voćem. Pogotovo vam priraste srcu i nepcima ako su prošli kroz ruke Tereze Alabande. Samo za čitatelje Dobre hrane otkrila je tajne najnježnijeg soufflea, kako napraviti bogati tar tog karamela i jabuka koji nedvojbeno može biti novogodišnji desert za kojim će se bez sumnje voditi prava borba oko posljednjeg komada.

Kolač od maka i limuna

Split, 261214.
Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda.
Na fotografiji: Kolac od maka i limuna.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / Hanza Media

Split, 261214. Kolaci Pastry chefa Tereze Alabanda. Na fotografiji: Kolac od maka i limuna. Foto: Ante Cizmic / CROPIX

 

 

Inače Tereza je jedna od najboljih hrvatskih slastičarki koja je svoj zanat ispekla u prestižnoj francuskoj školi Le Cordon Bleu, učila od najboljih francuskih čokolatijera koji imaju najviše titule, kuhala u londonskim restoranima te prošla brojne inozemne edukacije od kojih ističe onu u Dubajiu. Nas je oborila s nogu, a sad pozivamo vas da prema našim recepturama oborite s nogu vaše najmilije i date zimskom voću još jednu šansu koja će biti sve samo ne propuštena.

Izdvajamo

Iz drugih medija