U unutarnjem dvorištu jedne od najfrekventnijih zagrebačkih ulica nedavno je svoja vrata otvorio Haustor haus. Koncept? Nevelik, a šarmantan restorančić u kojem je imperativ kvalitetna namirnica. Ovaj mladi, ali perspektivan tim na čelu s chefom Lovrom Smetiškom prije svega ovu adresu želi etablirati kao mjesto gdje se dobro jede po vrlo prihvatljivoj cijeni.
Dobitnici četvrtog kola naradnog natječaja su:
- Anja Trconić - večera za četiri osobe
- Željko Jelić - večera za dvije osobe
- Irena Vičević - večera za dvije osobe
Uspjeli smo proviriti u njihovu kuhinju i otkriti što vam fino namjeravaju kuhati , a radi se o meniju u tri slijeda praćeno vinom te kavom za kraj hedonističkog putovanja.
Inače, ovdje se poštuje sezonalnost, koja je ujedno i glavna misao vodilja u kreiranju menija, te za ručak možete pojesti neku od izdašnih dnevnih juha, primjerice od rajčica i bosiljka ili karfiola s kokosom i domaćim brioche tostom. Tomino gnudi i tortelloni s confitiranom pačetinom, ricottom, maslac umakom te ovčjim sirom posebno će usrećiti ljubitelje tjestenine. Samo su neka od slasnih jela koja nude i špageti s hobotnicom, sočna bisket salata s mariniranim koromačem, juha od luka s cheddar sirom, možda najbolji juneći burger u gradu te rib eye s mladim povrćem.
Pravila završenog natječaja može pročitati ovdje.