La Cité du Vin

Otvara se Disneyland za ljubitelje vina!

Budući da ipak pričamo o Bordeuxu, ozbiljno ispijanje vina je nezaobilazno.

Izvor vijesti: Conde Nast Traveler

Izvor fotografije: La Cité du Vin Official Facebook Page

La Cité du Vin je mega projekt koji je u pripremi posljednjih 7 godina, a tematski je vinski park za sve ljubitelje vina. Nalazi se u Bordeauxu te je u planu njegovo otvorenje sutra, 1. lipnja. To je zapravo 91 milijun dolara vrijedan muzej, sa 10 katova s Disneyland pristupom i 20 tematskih područja i izložbi. U njemu se nalazi i auditorij sa preko 250 sjedala za projekcije i predavanja te simulirana vožnja brodom kako bi se u potpunosti dočaralo putovanje trgovaca diljem svijeta.

Budući da ipak pričamo o Bordeuxu, ozbiljno ispijanje vina je nezaobilazno. U sklopu tematskog parka su organizirana kušanja vina pod stručnim vodstvom, a najviša dva kata su preuređena u vinski salon, restoran, tapas bar i trgovinu koja prodaje vina više od 80 zemalja diljem svijeta. Ne zaboravimo i ''tasting experience'', prostor sa sjedalima koja se pomiču, 3D slikama i mirisnim senzorima. Direktor parka, Philippe Massol, ističe kako je cilj ovog parka postati najveći svetski kulturni centar vina.

Gdje odsjesti?

La Grande Maison de Bernard Magrez je hotel koji se nalazi samo dva kilometra od parka. Ovaj hotel na temu vina ima 6 soba i restoran i prilično bogat vinski podrum. Njegov restoran posjeduje dvije Michelinove zvjezdice, a bazira se na viskoj kuhinji.

Kada ići?

Bordeaux Wine Festival se održava svake godine od 23-26 lipnja i poznat je po svojih 80 paviljona sa vrhunskim vinima. Također, u to vrijeme se održavaju i natjecanje valjanja bačvi, ulične izložbe i noćne izvedbe Beethovenove 5. simfonije. Dakle, lipanj je mjesec za otići na put!

Kako doći?

Jednom kad dođete do Pariza, prilično je jednostavno, jednostavno sjednite na brzi vlak (takozvani TGV). Najbolje je da odletite odmah do Bordeauxa, za što će vam od pariza trebati oko 65 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:58