NOVO MJESTO

OTVOREN NOEL BUJE: Zavirite u najukusniji kutak luksuznog hotela San Canzian!

 Šimun Šitum
 

U Donjim Mužolinima kraj Buja, u sklopu luksuznog boutique hotela San Canzian otvorio je vrata restoran Noel Buje, veliki pothvat koji je započela zagrebačka postava restorana Noel (najbolji hrvatski sommelier Ivan Jug i chef Goran Kočiš), jednog od pet hrvatskih restorana ovjenčanih Michelinovom zvjezdicom.

Šimun Šitum

Chef restorana Noel Buje je Austrijanac Daniel Tschachler, čovjek s impresivnim CV-jem: radio je u glasovitim restoranima poput D.O.M.- a Alexa Atale, Oud Sluisa i drugima. Preko dana je u restoranu (koji funkcionira i kao istarska trattoria) gostima na raspolaganju a la carte jelovnik, a večera je rezervirana za fine dining.

Šimun Šitum

Nude se degustacijski meniji u četiri i sedam sljedova. Osim impresivne postave u kuhinji, Noel Buje može se pohvaliti odličnom postavom u baru koji je smješten iznad restorana. Osim što ćete ostati bez daha zbog predivnog pogleda na istarske brežuljke, vinograde Santa Lucia te na Jadransko more, osvojit će vas i kokteli koje priprema barmen Karlo Ferenčak (proglašen najboljim barmenom Hrvatske 2018. godine) koji je s Ivanom Jugom posljednjih mjeseci istraživao regiju sklapajući suradnju s lokalnim proizvođačima hrane, ribarima, vinarima, uljarima...

Šimun Šitum

Šimun Šitum

Šimun Šitum

- Cilj je Noela Buje ujediniti najbolje od Istre i najbolje od Hrvatske. Istrani su svesrdno prihvatili naš tim. Vodeći istarski vinari otvorili su najcjenjenije kolekcije, kušali smo godišta stara i po 30 godina te smo otkrili novi svijet hrvatskih vina. Najbolja hrvatska vina mogu stajati uz bok nekima od najboljih svjetskih vina. Stoga je naš vinski podrum, s više od 700 različitih etiketa vina, ponajviše fokusiran na lokalne vrhunske etikete. Neki od najboljih istarskih vinara osobno će dolaziti u Noel Buje i gostima predstaviti neke od svojih vertikala - rekao je Karlo Ferenčak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:10