UNDER

OTVOREN PRVI PODVODNI RESTORAN U EUROPI: Svoje mjesto je rezerviralo već više od sedam tisuća znatiželjnika!

 Snohetta Official Website
Restoran se zove Under te je smješten na južnoj obali Norveške, a dizajnirala ga je arhitektonska firma Snøhetta koja je ujedno i zaslužna za dizajn stare Nome u Kopenhagenu

Studio za arhitekturu i dizajn Snøhetta je stvorio monolitnu betonsku cijevnu strukturu koja izaziva strahopoštovanje, a u kojoj se nalazi restoran s četrdesetak sjedećih mjesta (kao i centar za istraživanje morskog života) u Baalyju, na južnom dijelu Norveške.

Snohetta Official Website

Konstrukcija je duga 34 metra, a zidovi su metar i pol debeli te blago zakrivljeni, dok je sama zgrada dizajnirana da izdrži silu kojom valovi udaraju bez da ometaju goste dok blaguju.

Snohetta Official Website

Unutrašnjost je ukrašena prirodnim, toplim materijalima koji stvaraju osjećaj sigurnosti, dok je rasvjeta zagasita i nježna, a akustika iznimno dobra.

Snohetta Official Website

Vanjski dio restorana prigodan je za vezivanje školjki i dagnji, što će privući još više morskog života. Restoran će također služiti kao interdisciplinarni istraživački centar morske biologije izvan radnih sati.

Snohetta Official Website

Under Official Website /

Restoran, koji već ima 7 000 rezervacija, želi svojim gostima pružiti iskustvo obroka temeljeno na visokokvalitetnim i lokalnim proizvodima, s posebnim naglaskom na održivi lov divljih životinja, a posluživat će ribu, morske plodove i janjetinu koja pase na obližnjim otocima.

Under Official Website

Glavni chef je Nicolai Ellitsgaard Pedersen koji je radio i danskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Cijena menija će biti oko 430 dolara (gotovo 3 000 kuna).

Under Official Website /

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:57