NE SMIJETE PROPUSTITI

OVO JE NAJBOLJI RESTORAN TRADICIONALNE KUHINJE U HRVATSKOJ: Na jelovniku su domaće pašte, pršut i mineštrina, kobasice i salama od boškarina!

Valbandon kraj Pule, 151015.
Restoran Beccaccia u Valbandonu u vlasnistvu obitelji Radolovic. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Konoba Alla Beccaccia nalazi se u istarskom Valbandonu u blizini Fažane, na obali nasuprot Nacionalnog parka Brijuni, a po izboru Dobrih restorana je ove godine osvojio nagradu za Najbolji tradicionalni restoran

Beccaccia odnosno hrvatski šljuka bena tradicionalna je i visoko cijenjena lovna divljač. Lov je nedjeljivi dio ove istarske konobe, jer su vlasnici, obitelj Radolovići, generacijama lovci. Veliki otvoreni kamin dominira salom, pa je ambijent ugrijan otvorenom vatrom topao, temperaturom i atmosferom.

Valbandon kraj Pule, 151015.
Restoran Beccaccia u Valbandonu u vlasnistvu obitelji Radolovic. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Na jelovnika su domaće pašte, pršut i mineštrina, tradicionalne kobasice i salama od boškarina, uz divljač i naravno šljuku kao specijalitet kuće koji se unaprijed naručuje. Odlične raviole ovdje pripremaju od krumpirova tijesta, pune radičem i kobasicama, pa prelijevaju umakom od sira, dok se veprovina servira u aromatičnom lovačkom šugu s pljukancima u obilnoj porciji.

Kućno vino je malvazija, a ona buteljirana su sva lokalna. Konoba Alla Beccaccia je restoran u koji naprosto mora otići svaki ljubitelj lovačkih jela i/ili istarske kužine, ali i ostali posjetitelji će biti više nego zadovoljni.

Svidio vam se članak? Pročitajte i dojmove recenzenta Dobrih restorana:

RECENZIJA RESTORANA ALLA BECCACCIA: Stvarno odlična lovačka kuhinja jedne od najboljih istarskih konoba!

 

Izdvajamo

Iz drugih medija