CHEFOVI PRIVATNO VOLE...

NAJDRAŽA MJESTA NAŠIH CHEFOVA: Pitali smo pet hrvatskih chefova gdje privatno odlaze na dobru klopu!

 Hrvoje Kroflin Official Facebook Page
Gdje naši chefovi pune baterije?

Svi imamo svoja omiljena mjesta koja volimo posjetiti preko vikenda i odmoriti glavu od napornog tjedna uz dobru hranu i još bolju kapljicu vina. Palo nam je na pamet pitati neke od naših najboljih chefova gdje oni vole provesti svoje slobodno vrijeme preko i vikenda i što će najčešće naručiti u svojim omiljenim restoranima.

Braco Sanjin (Perivoj)

Split, 260617.
Chef Braco Sanjin, pripremio je dva jela od skampa u restoranu O'Zlata . Na fotografiji: Braco Sanjin priprema tjesteninu sa skampima
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Novi chef splitskog restorana Perivoj, sa svojim dragim kolegama voli odlutati u neku sakrivenu konobu.

''Kad je sezona mlade janjetine volimo otići u restorane koji su specijalizirani baš za njenu pripremu. Izdvojio bih restoran Perlica u Klisu kad je u pitanju janjetina, a volim otići i u konobu Otprilike ovako u Splitu.'' - rekao je Braco.

Marko Palfi (The Garden Bar & Kitchen)

Cakovec, 310118.
Restoran Mundoaka.
Priprema hamburgera.
Na fotografiji: Marko Palfi, glavni kuhar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Chef The Garden Bar & Kitchena voli posjećivati skriveni restoran nadomak Zagreba koji, zapravo, oduševljava sve koji ga otkriju.

''Za vikend na ručak volim otići u Bistro Karlo na Plešivici, a najviše volim naručiti teleći flank steak.'' - rekao je Marko.

Stipan Iličić (Balon)

Mario Kučera

Novi chef zagrebačkog fulira Balon voli isprobavati hranu u novootvorenim mjestima i otvoren je za svaku vrstu kuhinje.

''Preferiram domaću spizu, svježe sezonske namirnice koje mogu jesti u opuštenoj atmosferi. Uglavnom su to mjesta u okolici Zagreba (kleti) gdje se uvijek pronađe dobra domaća klopa. Volim otići u klet Slavagora u okolici Samobora na domaće štrukle i patku s mlincima.'' - govori Stipan.

Matija Bogdan (The Ledbury)

Cakovec, 310118.
Restoran Mundoaka.
Priprema hamburgera.
Na fotografiji: Matija Bogdan, kuhar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Matija nam je rekao da kod kuće kuha gotovo svaki dan (ako ne i svaki!), a i za ekipu vrlo često vikendima priprema hranu.

Lagao bi kad bih rekao da se vikendom na putu do doma ne pronađe neka kebapčinica koja radi do 5 ujutro, a znam se zaletiti i do pekare na početku Radićeve koja radi od 0-24. :) Ali kad je odlična klopa u pitanju, kad god odem u Čakovec jedem kod Marka Palfija u Mundoaki. To je restoran u kojem nikad nisam loše jeo i vjerujem da on priprema najbolju bistro hranu. Nedavno me jako iznenadila Konoba Vinko u Konjevratama kraj Šibenika, tamo sam jeo iznimno dobre janjeće tripice. U Zagrebu jako volim Stari fijaker, a kad se zaželim pizze, O’Hara mi je prvi izbor. - rekao je Matija.

Hrvoje Kroflin (Mano 2)

Hrvoje Kroflin Official Facebook Page

Hrvoje Kroflin, glavni chef zagrebačkog restorana Mano nejviše voli pojesti nešto što mu skuha punica ili mama!

Meni je najdraže pojesti dobar grah s kobasicom, sarmu, istarsku maneštru, čvarke i špek... Najviše volim otići na gablec kod punice i mame! A od restorana za gablec su tu Gabreku 1929, Miramare, Trnjanka, Purger. - rekao je Hrvoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:39