MICHELINOVA ZVJEZDICA ZA PELEGRINI

PELEGRINI OSVOJIO MICHELINA: Konstantan rad, ulaganje i izvrsnost na svim poljima donijeli prestižnu zvjezdicu!

 Arhiva restorana Pelegrini
Šibenski restoran Pelegrini već treću godinu zaredom proglašen je prema izboru Dobri restorani najboljim restoranom Hrvatske, a chef Rudolf Štefan po drugi put najboljim hrvatskim chefom, a sad su se ovjenčali i najprestižnijim priznanjem Michelinovom zvjezdicom.

Štefan je zasigurno jedno od vodećih imena u našoj gastronomiji, a ono po čemu je poznat je da svoje jelovnike bazira prvenstveno na jelima spravljenim od lokalnih namirnica sa šibenskog i okolnog područja. Njeguje autohtono dajući mu svoj pečat i pronosi ono najbolje što imamo po svijetu. Ove godine Pelegrini se okitio još jednom lentom.

"Radost! Velika radost! Osmjeh mi ne silazi s lica! Ne mogu naći riječi da vam opišem kako se osjećam, čista sreća! podijelio je s nama Rudolf Štefan, alfa i omega restorana Pelegrini.

Arhiva restorana Pelegrini

Naime, na međunarodnom kongresu udruge JRE (Jeunes Restaurateurs Europe), koji se održao u Lucernu, Pelegrini je osvojio JRE Service Award 2017. koja se dodjeljuje za najviši standard uslužnosti. A u to su uključeni i sam doček i tretman gosta tijekom cijelog boravka u restoranu, ambijent, opskrbljenost podruma te nadasve educiranost i ulaganje u kompletan tim, od sous chefova preko sommeliera, konobara i ostatka osoblja.

Arhiva restoran Pelegrini

Arhiva restorana Pelegrini

Držati restoran na visokom nivou, raditi s maksimalnom predanošću iz dana u dan, kuhajući za svakog gosta s velikom odgovornošću i respektom nije lako, no u Pelegriniju to rade baš tako. Bez imalo kompromisa, bez polovičnih rješenja, bez fige u džepu i bez muljanja. Ovdje svi dišu kao jedno, a za to je svakako zaslužan Rudolf Štefan koji je uspio postići ono što malotko jest.

Arhiva restoran Pelegrini

Biljana Gaurina / Hanza Media

Štefana cijene i poštuju ne samo kao chefa, nego i kao čovjeka jer je srčan, svoj, jer zna znanje i jer su mu osim jela koje poslužuje važni ljudi. Ove godine Pelegrini slavi deseti rođendan i treba biti ponosan na ono što je postigao u tom razdoblju. Digao je našu gastronomiju na neke više razine, probudio je šibensku kulinarsku scenu i dao gradu ono što dugo nije imao - restoran koji bi mogao stajati uz bok mnogima u svijetu.

Vrlo je važno spomenuti i Chefs’ Stage možda i životni projekt chefa Rudija Štefana. Ideja o organizaciji ovakvog kongresa rodila se prije gotovo tri godine kada je Rudi govorio Luciji Bilandžić i Hrvoju Petriću o potrebi ovakvog događaja u svrhu promicanja hrvatske gastronomije, poticanja dijaloga na temu gastronomskog nasljeđa, definiranja vizije kamo želimo ići, ali i problema koji prate ugostiteljsku scenu u našoj regiji ali najvažnije - o stvaranju platforme koja će služiti za razmjenu iskustava, druženje i učenje.

Sibenik, 170415.
Konoba Pelegrini. 
Na fotografiji: chef Rulolf Stefan.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Čestitke još jednom cijelom timu na itekako zasluženoj zvijezdici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:10