Perspektivna sezonska kuharica

Za tjedan dana, 25. listopada, izlazi In Season, prva kuharica Roba Patronitea i Robina Raisfelda, novinara New York Magazinea. Kao što joj sam naziv kaže, sve se vrti oko sezonskih namirnica. Nije ni čudo da su autori odabrali takav pristup jer je njihova istoimena kolumna doživjela velik uspjeh pa je ukoričenje tih uspješnih tekstova samo logičan sljedeći korak.

Knjiga će sadržavati 150 sezonskih recepata nekolicine poznatih kuhara, ali i njihove osvrte na sezonske namirnice i kuhanje u ritmu godišnjih doba. Moći ćete je kupiti na Amazonu po cijeni od 20 dolara, a prije nego što investirate, u kvalitetu tekstova možete se uvjeriti čitajući kolumnu istih autora.

Prenosimo vam recept za brz i jednostavan prilog napravljen od ljubičastog krumpira vrste Purple Majesty koji je kod nas nešto teže nabaviti pa ga možete zamijeniti vrstama koje se lakše nalaze na našim tržnicama.

Krumpir zdrobljen vilicom (autor: Michael Anthony)

  • 500 g krumpira
  • krupna sol
  • 4 mlada luka, nasjeckana
  • 2 žlice limunova soka
  • 6 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • cvijet soli
  • svježe mljeveni bijeli papar
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

U velikoj posudi kuhajte neoguljeni krumpir dok ne omekša. Za manji krumpir dovoljno je 15 minuta. Izvadite krumpir i ogulite ga dok je još topao. Stavite krumpir u veliku posudu i, dok je još topao, zdrobite ga vilicom tako da ostane i većih komada. Dodajte mladi luk, limunov sok, maslinovo ulje, cvijet soli i bijeli papar. Na samom kraju dodajte i peršin.

Za četiri osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:57