Ako ne konzumirate alkohol, ovo su opcije za vas!
Čaj
Ako volite piti viski dok jedete sir, vrlo vjerojatno ćete voljeti piti i čaj. Kiri Fisher, vlasnica The Cheese School of San Francisco i Fisher's Cheese + Wine u Kaliforniji, misli kako vrlo često pića s visokim postotkom alkohola mogu prevladati sir, a čaj je osvježavajuća opcija dok njegovi tanini i dalje mogu pružiti ugodnu astringenciju koju očekujete od odležanog viskija ili dobrog crnog vina.
Kava
Kava također sadrži tanine, koji djeluju pozitivno na bogatstvo okusa. Kava u tom slučaju savršeno ljubi sir Comte (jer topli napici pojačavaju okus smeđeg maslaca), kremaste sireve te mekano zrele sireve. Ako pijete crnu kavu, birajte bogatije sireve.
Vruća čokolada
Sir i čokolada su neraskidiv duo, zašto ne biste uz vruću čokoladu također jeli sir? Gušća i tam,nija čokolada zahtjeva složenije sireve poput plavog sira.
Limunada
Idealno bi bilo u limunadu dodati začinsko bilje, poput lavande. Takvo piće onda možete spariti s kozjim sirom ili dobrom gaudom.
Vjerovali ili ne, mineralna voda s okusom
Prema riječima slastičarke Leigh Friend koja je i stručnjakinja kad je u pitanju sparivanje sireva i pića, mineralna voda s okusom izvsno paše uz sireve zbog mjehurića. Mali mjehurići podižu masnoće s jezika i na taj način osvježavaju vaše nepce. Ona je obožavateljica San Pellegrino Limonate i Aranciate.