JESTE LI IH VEĆ POSJETILI?

PET NOVOOTVORENIH MJESTA U SPLITU: Adrese za bonkuloviće koje ne biste trebali propustiti!

Gastro scenu najvećeg dalmatinskoga grada mnogi danas drže najdinamičnijom i najuzbudljivijom.

Sa sezonom koja traje osam mjeseci (plus adventski prosinac), s domaćom publikom koja još pohodi restorane, bistroe, konobe, pizzerije ili zalogajnice, ovisno o dubini džepa, te uz zimska eno-gastro sparivanja u mnogim restoranima i bistroima, splitska je gastro scena posve izgubila negdašnji sezonski karakter. Evo koja su se nova mjesta otvorila u gradu pod Marjanom!

Kinoteka

Vid Nikolić

Kinoteka Food and Bar se smjestila u zatvorenom dvorištu unutar Dioklecijanove palače, u gotičkoj palači koja datira još iz davnog 15. stoljeća. Interijer restorana je svojevrsna posveta kultnoj splitskoj kinoteci Zlatna vrata koja se nalazi točno kat iznad. Zidove krase uokvireni plakati nekih od najpoznatijih svjetskih ''blockbustera'', ikona Hollywooda, velikana filmske industrije i nezaboravnih filmskih scena. Tako u piću i dobroj hrani možete uživati prisjećajući se najboljih trenutaka slavne Bette Davis, Franka Sinatre ili maestralnih uradaka Francisa Forda Coppole.

Odmah iza

U samom centru Splita smjestio se šarmantni kafić još šarmantnijeg imena Odmah iza koji na prvu osvaja simpatičnim interijerom, ali i napitcima koji su i oku i nepcu ugodni. Otvoren je pred kraj ljeta 2017. godine, a Odmah iza Teamu je cilj bio stvoriti ležerno i ugodno mjesto obogaćeno novom, drugačijom ponudom i jedinstvenim pristupom prema već postojećim toplim napitcima, koja su zapravo postala njihova specijalnost.

Cinema bar

Split je dobio najveće i najmodernije kino u Dalmaciji – CineStar 4DX™ Mall of Split, koji je gradu pod Marjanom ponudio nešto novo osim samog kina. Radi se, naime, o jedinstvenom konceptu koji, uz kino dvorane opremljene najinovativnijom tehnologijom, Splićanima donosi i Cinema Bar s bogatom bibliotekom. Cinema Bar specifičan je po svom jedinstvenom uređenju kojeg potpisuju poznati dizajneri interijera – Dean Franić i Saša Šekoranja.

D16 Coffe

D16 Coffe Facebook page

U Dominisovoj ulici 16 smjestio se prostor s puno karaktera, zanimljiv ne samo zbog uređenja, nego i zbog ponude. Splićani tako u središtu grada mogu uživati u vrhunskim specijalitetnim kavama iz Etiopije, El Salvadora, Kolumbije i drugih dalekih krajeva. Iza ovog sve popularnijeg kafića stoji mlad i entuzijastični tim kavopija i pržioničara koji su sugrađanima i brojnim turistima željeli ponudili kavu u čiju je pripremu uloženo jako puno truda, od njezina uzgoja, sušenja i transporta pa sve do same pripreme aromatičnog napitka koji uigrana skupina barista u D16 Coffeeju svakodnevno servira za sjajan početak dana.

Moritz Eis

Moritz Eis Facebook page

Nova slastičarnica smjestila se na adresi Domaldova 1a. Uz Split s eova slastičarnica može pronaći i u Rumunjskoj, Čileu, Mađarskoj, Crnoj Gori... Radi se o prvoj Moritz Eis slastičarnici u Hrvatskoj, a sljedeća se planira otvoriti na Hvaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:23