DOBRI SAVJETI

PET SAVJETA ZA PRIPREMU SAVRŠENOG SUSHIJA: Odvažite se na pripremu, uz ove savjete ćete ju svladati začas!

 Getty Images/iStockphoto
Nije jednostavno napraviti dobar sushi. Riža vam se lako može prekuhati ili ostati pretvrda, ali to je možda i najmanji problem kad se dođe do zamatanja, slaganja i dekoriranja.

ODBROJAVANJE MOŽE POČETI!

Samo svježe

Kako se za najveći broj vrsta sushija koriste sirove namirnice one moraju biti isključivo svježe. To se, prije svega, odnosi na ribu kod koje treba paziti da oči budu bistre i izbočene.

Riža je važna

Drugi ključan element je sushi riža kratkog zrna koju prije samog kuhanja treba ispirati onoliko dugo dok voda ne postane bistra. Na 1 kilogram riže potrebno je dodati 2 litre vode te kuhati dok riža ne „popije“ svu vodu. Gotovu rižu potrebno je začiniti mješavinom octa, šećera i soli.

Svladavanje rolanja

Sushi se mota pomoću bambusovog podloška, i to na način da se na njega stavi nori alga, na algu se rasporedi riža, posloži se nadjev i lagano zarola pridržavajući nadjev prstima.

Mali trikovi

Da se prilikom raspoređivanja riža ne bi lijepila za prste jako je važno da prsti budu navlaženi vodom.

Nož je uvijek najvažniji

Za rezanje sushija ključno je koristiti vrlo oštar nož kako bi rezovi bili pravilni te kako se komadi sushija ne bi raspali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:47