RECEPT ZA SOČNU PINCU

PINCA SLASNIJA OD ČOKOLADNOG KOLAČA: Još niste jeli ovako ukusnu i zato je napravite ovog Uskrsa!

Foto: Berislava Picek / CROPIX Stilizira: Studio Purpura
 Berislava Picek / CROPIX
Tim restorana Balon za jedan naš editorijal pripremio nam je pincu punjenu sirom i narančom te prelivenu umakom od vanilije! Može li bolje?

1,5 kg pšeničnog glatkog brašna
narančina korica
limunova korica
sol
2 vanilin šećera
10 žumanjaka
500 g šećera
300 g maslaca
100 g svježega kvasca
2-3 žlice rakije (lozovače)

Za premazivanje:

2 jaja
2 dl vrhnja za kuhanje
2 mahune vanilije
0,5 kg svježeg sira
cimet

Pinca punjena sirom i narančom s umakom od vanilije
Berislava Picek / CROPIX
Foto: Berislava Picek / CROPIX Stilizira: Studio Purpura

Sir pomiješati sa 100 g šećera, cimetom i jednim jajetom. Izmrvljeni kvasac izmiješajte s malo šećera, malo ugrijanog brašna i mlake vode pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne. Preostalo brašno ugrijte i s maslacem sitno razmrvite. U sredini napravite udubljenje i dodajte šećer, žumanjke, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i na kraju dignuti kvasac. Prema potrebi dodajte malo toplog mlijeka.

Umijesite čvršće tijesto i dobro ga izradite te pokriveno stavite na toplo mjesto da se diže najmanje 4-5 sati. Dignuto tijesto razdijelite prema želji na 3-4 dijela i svaki dio oblikujte u okrugle oblike - sirnice.

Oblikovane sirnice stavite na papir za pečenje i pokrivene držite na toplome dok ne udvostruče volumen. Svaku zatim zarežite nožem - napravite tri dublja reza od sredine prema kraju, napunite sirom, premažite jajetom i pospite grubo tucanim šećerom.

Pecite u vrućoj pećnici na 180-200 °C oko 45 minuta.

Na polovici pečenja prekrijte papirom za pečenje ili folijom da ne zagori/ potamni. Vrhnje ugrijati na pari, dodati žlicu meda, ostruganu sredinu vanilije i 2 žumanjka, miješati dok ne zgusne i ohladiti. Umakom preliti narezanu pincu prije serviranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:23