PRESTIŽNO UDRUŽENJE

POJAČANJE S MORA: Konoba Boba s Murtera i LD Restaurant s Korčule su postali novi članovi Jeunes restaurateurs d´Europe Hrvatska!

 JRE Hrvatska
JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio europske obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova, u 2019. godinu ulazi s dva nova člana. To su konoba Boba (chef Vjeko Bašić) s otoka Murtera te fine dining restaurant Lešić Dimitri (chef Marko Gajski) s otoka Korčule.

Kako Vjeko Bašić kaže, Boba je posveta njegovim korijenima i priča o obitelji neraskidivo vezanoj s otokom i njegovim okusima. Vjeko osluškuje lokalnu namirnicu, a kroz jelovnike reflektira njezin suživot s okruženjem i sezonom. Ovo se podjednako odnosi na morski i biljni svijet.

Iris Ban

Chef Marko Gajski kuha s postulatom jednostavnosti, vjerujući da se kreativna i interpretativna snaga crpi iz temeljnog okusa namirnice i njezine ukupne iskoristivosti te strasti prema kuhanju. Njegova je kuhinja u restoranu LD usidrena u okusima Dalmacije te hrvatskim tradicionalnim jelima.

JRE Hrvatska tako u 2019. godinu ulazi u slijedećem sastavu: San Rocco – Brtonigla, Monte – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac – Pag, Pelegrini – Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb, Lešić Dimitri – Korčula, Boba – Murter.

Maja Danica Pečanić

Obitelji partnera, uz postojeće Miele, Miva galerija vina, Kozlović, Chiavalon, Franck, HTZ, TZ Zagreba, TZ Istre, TZ Kvarnera, pridružili su se Grappa Nonino by Atrox, Duke group tableware & chef's equipment te Farina Gran Pasta Molino Quaglia & Petra, Kikkoman, Maille by Nikas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:25