TOP VINO

Posljednji poziv na ozbiljno dobar slovenski festival vina!

Gašper Čarman i Franci Kek
 Nejc Pernek
Ljubljanski Cankarov dom u ponedjeljak će ugostiti ugledne vinare iz regije i svijeta!

U organizaciji tvrtke eVino koju vodi najbolji slovenski sommelier Gašper Čarman 17. listopada u Cankarovu domu u Ljubljani održat će se festival vina bez premca. Kupnjom ulaznica posjetitelji će imati mogućnost degustirati vina sedamdeset pet vinara koji pripadaju samom svjetskom vrhu. Predviđeno je i više od trideset premijernih prezentacija vina.


Osim dvadeset pet najboljih slovenskih vinara, jedanaest bordoških Châteaua, vina najuglednijih podruma Toskane, Španjolske, Portugala, Austrije, Kalifornije i Novog Zelanda, šampanjaca i pjenušaca, za obogaćivanje okusa na festivalu pobrinut će se i destilati Distillerie Berta, konjak Tesseron, srpska rakija Zarić i izvrsna gin & tonic mješavina Martin Miller's i Fever Tree.

Wine BottlesIn Cellar
Getty Images

Na festivalu koji će se održati od 13:00 do 20:00 sati nepca će iznenaditi i dodatna gourmet ponuda u kojoj se svakako ističe španjolski pršut Pata Negra Blazquez.

Top Vino izvrsna je prilika za degustaciju prestižnih vina kakva se u Sloveniji još nisu našla na jednom mjestu te prilika za čavrljanje s omiljenim vinarima i razmjenu mišljenja ljubitelja i poznavatelja vina. Organizirat će se i nekoliko radionica s posebnom prezentacijom određenih vinara i njihovih vina.

A decanter and two glasses of red wine.
Getty Images

Sudjelovanje na festivalu Top Vino potvrdila su i velika imena zahvaljujući višegodišnjem radu Gašpera Čarmana na području vinarstva:

„Predstavio sam im vinare koji namjeravaju sudjelovati, prezentacijski prostor i ekipu s kojom ću provesti taj projekt. Na suradnju sam pozvao Francija Keka, iskusnog organizatora velikih događanja. Izvrsnom odazivu vinara posebno je pridonijelo višegodišnje poznanstvo, povjerenje i uvjerenje da će festival Top Vino zaista predstaviti sam vinarski vrh. Veseli me što događaj organiziramo u Cankarovu domu, najvažnijem slovenskom hramu kulture koji osigurava razinu koju naš događaj zaslužuje, zbog važnosti koju taj prostor ima i logističkih uvjeta potrebnih za odgovarajuću organizaciju takvog festivala.“

Osim službenog dijela festivala Top Vino, svim će posjetiteljima biti omogućeno druženje nakon festivala na obližnjoj atraktivnoj lokaciji gdje će ih osim odgovarajuće ugostiteljske ponude dočekati i ugodno glazbeno iznenađenje. Više informacija dostupno je na službenoj stranici festivala

U prodaji je bilo 250 ulaznica po nešto nižoj cijeni, koje su već rasprodane. Sad je dostupan ograničen broj ulaznica po 40 eura. Cijena će kasnije biti viša, a sad je ulaznice do rasprodaje moguće kupiti na prodajnim mjestima Eventima (na njihovoj internetskoj stranici i benzinskim postajama Petrol i OMW), na prodajnim mjestima Cankarova doma, u baru eVino i na stranici eVina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:31