NAJBOLJI NA SVIJETU

PRESTIŽAN IZBOR SVJETSKOG GLASA: Osteria Francescana je ponovno najbolji restoran na svijetu!

 50BestRestaurants Facebook Official Page
Osteria Francescana koju vodi chef Massimo Bottura, ponovno je proglašena najboljim restoranom na svijetu po izboru World’s Best Restaurant na svečanoj dodjeli u Bilbau.

"Svi mi ovdje smo pobjednici jer smo dio zaista iznimne svjetske industrije i imamo prilike raditi promijene u budućnosti!" izjavila je supruga Massima Botture, Lara Gilmore. "Iskorist ću ovaj trenutak da na pijedestal stavim sve nas, jer naš glas se može doista daleko čuti ako se držimo zajedno!"

Massimo Bottura Facebook

Braća Roca iz genijalnog El Celler de Can Roca proglašen je viceprvakom dok je treće mjesto zauzeo francuski Mirazur Maura Colagreca. Prošlogodišnji pobjednik Eleven Madison Park ove godine završio je kao četvrto plasirani dok je Gaggan zauzeo peto mjesto!

El Celler de Can Roca Official Page

Osim spomenutih, dodijelile su se nagrade i Chef's Choice Award 2018 koju je ponio chef Dan Barber dok je francuski pastry chef Cedric Grolet proglašen najboljim pastry chefom na svijetu. Ferrari Trento Art of Hospitality Award otišla je u danski Geranium dok je baskijski Azurmendi uzeo nagradu za najodrživiji restoran (The Sustainable Restaurant Award). Britanska chefica Care Smyth proglašena je najboljom cheficom dok je Gaston Acurio nominiran za nagradu za životno djelo.

Ono što je doista vrijedno istaknuti jesu i dva projekta #50 Best talks gdje autoriteti iz svijeta govore o različitim temama značajnim za spoemnuto područje. "Food meets art" (Susret hrane i umjetnosti) jedan je od posljednjih projekata gdje su chefovi progovarali o simbiozi umjetnosti i gastronomije, a rasprava se vodila uoči dodjele nagrada u muzeju Guggenheim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:25