#OSTAJEMDOMA

PRIČA IZ RESTORANA SOI: Nisu odustali od dostava, uveli su sjajnu chicken tikka masalu i koktele u konzervama koje su bile pravi hit na Adventu!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Od samog otvorenja Soi se etablirao kao jedno od omiljenih mjesta u Zagrebu. Zapravo, ideja o otvaranju Soi Fusion Bara nastala je u glavama Vida Nikolića i Vedrana Gulina, koktel majstora.

- Odlučili smo nuditi što manje flaširanog pića. I to još iz kućne radinosti. - rekao nam je Vedran Gulin neposredno nakon otvorenja Soija kad su služili sodu s borovnicama ili malinama te okusom smokvinih listova koje je Gulin brao po zagrebačkim vrtovima. Osim toga, vrlo zanimljiv bio je i njihov gin tonic u potpunosti bez šećera i to iz - točionika.

Mario Kučera

Od svojih početaka, nametnuli su se kao vrlo posebno mjesto bilo da je sudeći po jelima ili karti pića. Suočeni s globalnom pandemijom koronavirusa i Soi je u potpunosti prešao na dostavu, a ono vrlo je zanimljivo da su na tržište plasirali koktele u konzervama koji su bili pravi hit za vrijeme Adventa.

- Advent je bio svojevrsna najava koktela u dostavi, ali nikad nije bilo dovoljno vremena za potpunu implementaciju. Sada, kada svi imamo više vremena, došlo je vrijeme i za to. Krenuli smo s klasičnim gin sour koktelom koji je dodatno začinjen domaćim 5 spice (cimet, klinčić, rozi papar, piment, zvjezdasti anis) sirupom, ali će se sigurno iz dana u dan ponuda nadopunjavati. - otkrio nam je Vedran Gulin pa nastavio - Konzerve koje koristimo pogodne su za male količine, pa je moguće dnevno mijenjati ponudu. Tako smo na primjer, nakon lansiranja prvog koktela, postavili anketu na Instagram za sljedeći alkohol koji bi trebali koristiti kao bazu i do večeri imali isproduciran i u prodaji koktel s tekilom - mango margaritu.

Iako će neki ambalažu poistovjetiti s konzervom radi se o bitnoj razlici budući da se ovdje otvara mogućnost reciklaže, jednostavnije su za transport, nisu toliko lomljive, a cjenovno su prihvatljivije od stakla, a osim toga pronašli su i domaćeg proizvođača. Svi kokteli su 45 kuna. Unatoč tome što je količina tekućine (a samim time i alkohola) nešto veća nego u standardnim koktelima, a ambalaža dodatno poskupljuje proizvod, odlučili su zadržati relativno pristupačnu cijenu i barem malo razveseliti sve koji ostaju doma

Njihova ponuda hrane koju dostavljaju nešto je šira u odnosu na početak ove izolacijske krize, pa su tako uveli dostavu gyoza.

Zagreb , 260719.
Azijski fusion bar Soi, otvorio se unutar Swankey Monkey hostela.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Od novih jela uveli smo i chicken tikka masala u verziji našeg šefa Vida Nikolića koju će pratiti i neizostavni naan kruh, ali ono što želim poručiti na kraju je da svi zajedno što više podržimo lokalne poduzetnike. Bilo da se radi o dostavi iz restorana, kavi lokalne pržionice ili proizvodima OPG-a. U ovim trenucima svaka kuna koju uložimo u njih je jako bitna. Mi smo ovaj prvi tjedan proveli naručujući gablec od drugih restorana, ne zato što nismo imali ništa za jesti već zato da pokažemo da nam je stalo da industrija što lakše preživi ovo svima teško vrijeme - zaključio je Gulin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:39