VINSKE MUŠICE

PRIPREMITE ČAŠICE: Ponudite najbolje što Hrvatska ima jer je u desertnim vinima u vrhu!

 Getty Images/iStockphoto
Pristojno je goste ponuditi čašicom vina, a pritom i kojim suhim kolačem ili keksom.

Pripremite male čašice i ponudite najbolje što Hrvatska ima jer je u desertnim vinima među svjetskom elitom. Pazite da ne nudite vino uz standardne kremaste kolače i torte jer su oni preslatki u odnosu na vino, koliko god bilo dobro.

BENVENUTI CORONA GRANDE 0,375, 110 kn (Vrutak)

Vrlo slatko vino s aromama meda od akacije i suhih grožđica kombinacija je malvazije istarske s nešto muškata i rijetke sorte ulovine. Uz suhe i nepreslatke kolače i domaće kekse. Poslužit će i drugi standardni istarski ili međimurski muškati, ali oni bi mogli biti nedovoljno slatki za tu svrhu. Hektorović prošek ili Stina prošek jednako će dobro poslužiti svrsi.

KUTJEVAČKI PODRUMI TRAMINAC LEDENA BERBA 560 kn, (Vivat)

Sjajan klasik iz kutjevačkog podruma. Berba za pamćenje. Intenzivno sladak i toliko koncentriran i gust da može popratiti i vrlo slatke kolače. Osim tog impresivnog traminca, imaju jednako dobru graševinu ledene berbe. Nakon Kutjeva d.d. potražite visoke predikate Krauthakera, Iločkih podruma i Bodrena Uz ribu odaberite bogato bijelo vino, oranž ili rose, a uz pečenje malvaziju, pošip, chardonnay, plavac ili merlot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:10