ČESTITKE

PRIZNANJE: Aminessovo maslinovo ulje Vergal uvršteno u vodič Flos Olei!

 Getty Images/iStockphoto
Aminessovo maslinovo ulje Vergal još jednom uvršteno u prestižni vodič Flos Olei.

Vergal sortna maslinova ulja Frantoio i Leccino, novigradskog hotelijera Aminessa, još su jednom uvršteni u renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei. Time se ovaj istarski hoteljer po četvrti put svrstao među najbolje proizvođače proglašane u svojevrsnom izdanju Oscara za vrhunska ulja. Vergal je maslinovo ulje iz vlastite proizvodnje Aminess hotela i kampova, koji već 12 godina uzgaja sortna ulja i blend: frantoio, leccino i istarsku bijelicu, gdje svaka sorta ovisno o karakteristici ploda, daje ulje jedinstvenog okusa i arome.

Vergal je dobitnik više domaćih i međunarodnih nagrada za kakvoću ulja, a sadnja i proizvodnja pokrenuta je kao komplementarna ponuda hoteljerskoj i kamping djelatnosti.

Među nagradama svakako treba istaknuti ovogodišnju najprestižniju nagradu u kategoriji Best of Class, za Vergal Frantoio dobivenu u New Yorku na „The New York International Olive Oil Competition“, najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu, među konkurencijom od preko 800 proizvođača iz 26 zemalja svijeta.

Godišnje se ubere i preradi oko 50 tona plodova masline te proizvede oko 5.600 litara ulja koje se svakodnevno, u režiji Amness chefova koristi u Aminess restoranima ili se prodaje kao gourmet suvenir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:43