INSTAGRAMSKA KUHINJA

PROVJERENO SJAJAN BROWNIE: Le Kolač podijelio recept na Instagramu za neodoljivo sočan čokoladni kolač, vrijeme je da ga isprobate!

Zagreb, 111018.
Vana Babic i Anita Saric pripremile su divna jela; quiche s budevom i skripavcem sirom, banana bread, chocolade chip cookies, brownie i kruh od mijesanog brasna.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

 

Le Kolač osvojio je publiku svojim jedinstvenim slasticama na koje ćemo ipak neko vrijeme morati pričekati zbog globalne pandemije s kojom se svijet suočava. Ipak, oni ne miruju već su na svom Instagramu (@le_kolac) odlučili objavljivati recepte koje će vam biti lako pripremiti kod kuće kako biste se zasladili dok ne možete to učiniti njihovim kolačima.

Zagreb, 140219.
Trg Petra Petretica.
Slasticarnica Le Kolac.
Na fotografiji:Robert Hromalic, slasticar i vlasnik.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs

Podsjetimo kako je Robert Hromalić, pastry chef i vlasnik Le Kolača poznat po kreativnosti i svježem pristupu tehnikama i recepturama. Ime je gradio na pariškoj slastičarskoj sceni – školovao se na prestižnoj kulinarskoj školi Ferrandi, radio u legendarnom Le Meuriceu s poznatim francuskim slastičarskim imenom Cedricom Groletom i bio je sous-chef Yannu Couvreru, jednom od najcjenjenijih predstavnika suvremenog francuskog slastičarstva.

Trebat će vam:

150 g čokolade
125 g maslaca
200 g kristal šećera
2 jaja
3 g vanilije (pasta ili aroma)
100 g brašna
3 g praška za pecivo
1 g soli
75 g komadića čokolade
75 g sjeckanih oraha

1. Zagrijte pećnicu na 150°C, a u međuvremenu otopite maslac i čokoladu

2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju

3. Tako dobivenu mješavinu prelijte preko otopljene čokolade

4. U istu zdjelu uz kontinuirano miješanje dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo

5. Dodajte komadiće sjeckane čokolade, orahe i sol

6. Napunite kalupe koje ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili

6. Pecite 30 minuta

Izdvajamo

Iz drugih medija