GASTRONOMIJA I TEHNOLOGIJA

PRVA HRVATSKA APLIKACIJA ZA FOODIJE: Eatsy Bitsy morate imati ako volite obilaziti restorane, a iza nje stoji mladi dubrovački tim!

 Getty Images/iStockphoto
Eatsy Bitsy pametna aplikacija putem koje vrlo jednostavno možete rezervirati svoje mjesto u restoranu, odabrati jelo, naručiti dostavu, ocijeniti restoran pa i platiti večeru jednim klikom.

Dame i gospodo u Hrvatsku je konačno stigla prva potpuno besplatna aplikacija uz koju vam je za romantičnu večeru ili neformalno druženje uz ukusnu hranu potreban samo - mobitel. Po uzoru na dobro nam znani Open Table, pomoću kojeg možete potražiti restorane po vašem guštu u blizini mjesta kojeg se nalazite, Eatsy Bitsy bi bio prvi odgovor tom popularnom servisu.

Naime, grupa mladih dubrovačkih poduzetnika na čelu s Vedranom Miovićem zavrnula je rukave, prionula na posao i osmislila aplikaciju putem koje nećete moći samo rezervirati mjesto u restoranu već i cijeli niz drugih aktivnosti.

Restorani također imaju i opciju dijeljenja novosti sa svojim gostima i mogućnost razmjene informacija o raznim događajima i novitetima u restoranu.

Zašto bi svaki foodie trebao preuzeti Eatsy Bitsy?

Radi se o aplikaciji, kao što je prethodno spomenuto, za rezervaciju mjesta u restoranu, te mogućnost odabira jela prije nego uđete u restoran, narudžbu dostave ili takeout te sve to i platiti putem navedene aplikacije.

Ono što nam se posebno svidjelo je filtracija restorana prema kategorijama, ocjenama, žanru i cjenovnom rangu, ali i mogućnost obostranog ocjenjivanja čime se želi pospješiti transparentnost kritike. Također, sve češće se nalazimo u poziciji dobro razmisliti gdje otići nešto ukusno pojesti ako postoje izvjesna ograničenja u prehrani. Tako da je kod Eatsy Bitsyja dobra stvar što možete pretraživati i pomoću filtera za postavljanje ograničenja u prehrani. Nije isto ako tražite mjesto za romantičnu večeru, obiteljsko druženje, ili jednostavno saznati mjesto gdje se jedu najbolje palačinke u gradu. Ovaj mladi tim mislio je na sve te postoji cijeli niz mogućnosti kako biste pronašli baš ono što vam treba.

Portait of a big family having fun while eating
Getty Images

Poznato je da su autentične ocjene bitne za povjerenje korisnika, stoga samo oni gosti koju su konzumirali i platili putem usluge aplikacije, mogu ocjeniti uslugu restorana, stoga je obostrano ocjenjivanje pouzdan uvid u kvalitetu usluge.

Plaćanje jednim klikom

Okej, koliko vas se našlo u situaciji gdje se vrijeme dolaska računa približava i vama u tom trenutku prolazi kroz glavu kako nemate dovoljno gotovine uz sebe? Budući da se preuzimanjem aplikacije, večera doista može platiti jednim klikom spomenuta neugodna situacija trebala bi postati stvar prošlosti. Osim jednostavnosti, povezivanje s kreditnom karticom gosta, prilično je dobra zaštita restorana od nenadanih otkaza.

Plaćanjem putem aplikacije, kao i pozivanjem prijatelja na korištenje aplikacije Eatsy Bitsy, skupljate bodove koje možete zamijeniti za popuste u restoranima po Vašem izboru!

Kreću sa Zagrebom, a onda...

Prvo su se odlučili obuhvatiti Zagreb. No, uskoro će se, uz Dubrovnik, Split i Rijeku, proširiti na ostale dijelove Hrvatske, te će tako ponuda biti zaokružena na nacionalnoj razini. Aplikacija je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku, a idealna je za strane turiste koji se po prvi puta nađu u hrvatskim gradovima i ne znaju što ih očekuje i kako pronaći najbolju ponudu. Obzirom da strani gosti nemaju vremena za dugotrajna istraživanja restoranske ponude, kao na primjer, ako žele saznati gdje mogu pojesti tradicionalno jelo ili isprobati modernu kuhinju, s ovom aplikacijom informacije će im biti dostupne u tren direktno na mobitelu.

Dodatna mogućnost - korisnici aplikacije mogu između sebe dijeliti iznos računa!

Nakon što je konzumacija dovršena, gosti između sebe mogu dijeliti iznos računa, tako da svaki korisnik plati iznos koji želi. Nakon što je konzumacija ostvarena, gost dobiva obavijest da sada može ocijeniti svoje iskustvo. Ocjenjuje ga po sljedećim kategorijama: usluga, hrana, ambijent, čistoća i vrijednost za novac. Uz svoju ocjenu može napisati i tekst te dodati slike, koja će biti javno dostupni ostalim korisnicima. Loyalty program - gost plaćanjem putem aplikacije skuplja bodove koje kasnije može zamijeniti za konzumaciju u restoranu. Isto tako, ostvaruje pogodnosti pozivanjem svojih prijatelja da se pridruže aplikaciji te se nagrađuje određenim iznosom i za svoju prvu konzumaciju putem app.

www.eatsy-bitsy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:02