RECEPTI SLAVICE ŠAGOLJ

PUN STOL NAŠIH KOLAČA: Ovo je pet omiljenih recepata koje obavezno radimo u predblagdansko vrijeme!

 Berislava Picek / CROPIX
Orašasto voće neizbježan je sastojak kod pripreme kolača, pogotovo onih "zimskih", po kojima će u adventskim danima zamirisati cijela kuhinja.

CANTUCCINI: Keksi s bademom

Cantuccini su tradiconalni talijanski hrskavi keksići koji se najčešće poslužuju uz slatko vino, čaj ili kavu. Ubrzo nakon pečenja postaju dosta tvrdi, ali nakon dan - dva vraća im se prhkost.

Zagreb, 231117.
Slatka jela od orasastih plodova napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Okruglice od lješnjaka

Prije pečenja lješnjake možete prepržiti na tavici bez dodavanja masnoće, a potom protrljati po čistoj krpi i tako odstraniti ljuskice.

Zagreb, 231117.
Slatka jela od orasastih plodova napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Torta od pistacija

Zagreb, 231117.
Slatka jela od orasastih plodova napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Sirovi kolač od indijskih oraščića

Zagreb, 231117.
Slatka jela od orasastih plodova napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Naša orehnjača

Zagreb, 231117.
Slatka jela od orasastih plodova napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:10