JEDVA ČEKAMO OVU KNJIGU!

PUT OKO SVIJETA: Posljednju knjigu Anthony Bourdaina očekujemo na policama u listopadu!

 Anthony Bourdain: Parts Unknown Facebook page
 

Poznati chef ujedno autor brojnih knjiga i televizijska ličnost - Anthony Bourdain radio je na svojoj novoj knjizi koju je završila njegova dugogodišnja asistentica Laurie Woolever, a bit će objavljena 13. listopada. Zove se World Travel: Irreverent Guide, a radi se o ilustriranoj zbirci Bourdainovih razmišljanja o njegovim omiljenim mjestima diljem svijeta koja treba posjetiti, a poseban doprinos knjizi dali su članovi obitelji i prijatelji.

/ Amazon.com

Woolever, koja je usko surađivala s Bourdainom deset godina i pomagala mu u knjizi Appetites, prethodno je pisala o tome kako je bilo teško raditi na knjizi nakon Bourdainove smrti u lipnju 2018. godine.

"Bila je to burna, mučna borba ponovno uzeti u ruke njegove bilješke, nakon prihvaćanja njegovog sjajnog postojanja" izjavila je svojevremeno Laurie za CNN.

Najavljujući knjigu, Woolever je rekla: „Bila mi je čast i zadovoljstvo stvoriti knjigu koja će sadržavati priče njegovih voljenih ljudi i kolega. Imala sam sreću da sam usko surađivala s Tonyjem i bilo mi je drago što sam mogla podijeliti svoja razmišljanja i uvide o svijetu onako kako je on to vidio i sabrati u ovaj vodič. ”

Najava knjige uslijedila je ubrzo nakon što je Tonyna majka Gladys Bourdain preminula u dobi od 85 godina.

Anthony Bourdain Pasrts Unknown Facebook page

U svom posljednjem intervjuu Bourdain je o putovanjima rekao: "Više volim ljude koji se jednostavno zateknu u Parizu bez nekog posebnog plana i jednostavno puštaju da im se stvari dogode, one koji su otvoreni za pogreške jer je upravo to najvažniji dio putovanja."

"Najsretniji su mi trenuci na putu uvijek oni iza kamera, uglavnom s mojom ekipom, vračajući se s nekog od snimanja, gdje se zateknemo u nekom apsurdno lijepom trenutku, kao što je vožnja u nekom kamionu u sred rižinih polja sa slušalicama u ušima...nisam mogao ni zamisliti da ću ikada imati takvu slobodu doživjeti sve ovo i naći se na takvim mjestima."

Anthony Bourdain Facebook
Anthony Bourdain u Havani

„Ako sjedite sami ili s nekoliko prijatelja, napola pijani pod mjesečinom, razumijete li koliko ste sretni? To je priča koju ne možeš ispričati. To je priča koju gotovo po definiciji ne možete podijeliti. U stvarnom sam vremenu naučio gledati te stvari i shvaćati: upravo sam imao dobar trenutak. "

Prema Peopleu, Bourdain je tijekom svog života imao 12 putovnica, "posjećujući gotovo 100 zemalja u 250 dana godišnje." Knjiga je već sada dostupna za predbilježbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:44