DOBRI RESTORANI 2019.

RECENZIJA KONOBE RIBICA: Iako im je riba svježa, ovdje su nam puno ukusniji bili ravioli!

Nevelik restoran, nedaleko od slavnog nogometnog stadiona uz samu cestu, nadograđen je ostakljenom terasom, a njenu ulogu s nekoliko stolova preuzeo je pločnik.

Adresa: Pulska 30

Telefon: 051/631365 , 0915431825

Radno vrijeme: pon-ned 10-23

Unutarnji, prvotni dio u prizemlju katnice s gredama na stropu malo podsjeća na konobu, no tu je i nešto starog mebla i malo shabby chic stolova i stolica, pa još i povelik akvarij s rakovima i ribom, u svemu jedan dizajnerski purpuri koji nije neugodan oku, pače, unatoč raznolikostima odiše dobrom atmosferom. I noviji dio na ostakljenoj terasi koji pretendira na modernost sa stolovima i stolicama od kovana željeza izgleda sasvim u redu, s istim naglaskom na ugodi. U svemu prostor koji privlači, a po onom što se događalo u nedjelju u rano poslijepodne - potpuno je bio zaposjednut obiteljima na nedjeljnom objedu.

Tražeći parkirno mjesto pred restoranom pet minuta prije 13 h kada restoran počinje s radom, pred njim je već bilo desetak gostiju. Za svaki restoran jako dobar znak. Osim atmosferom, moram reći da, s izgleda čestim gostima ovog ribljeg restorana, ne dijelim sasvim njihov entuzijazam.

Unatoč vrlo profesionalnim i ljubaznim konobarima, pečeni kruh koji su taman vadili iz plehova i slagali da se hladi na otvoru prema kuhinji bio je daleko najbolje što smo jeli u ovoj konobi. Kad je malo kasnije narezan stigao do stola, još onako topao s debelom hrskavom korom, ulijevao je povjerenje da ovdje znaju i s pečenjem ribe. Nije baš sasvim tako.

Miješane školjke koje smo prvo jeli, a naručili smo ih s gradela, već su odavale podosta nepreciznosti. Manje vongole pekli su zajedno s većim brbavicama, pa su ove prve, k tome još s bitno tanjom ljušturom, bile prepečene i iz njih je ispario sav sok dok su brbavice bile taman kako valja. Uz to očito da su na gradeli uz njih pekli i škampe, jer su poprimile i njihov okus, a dobili smo i pokoju njihovu nogicu.

Lijep primjerak zubaca, svježi kilaš na ledu u vitrini bio je puno primamljiviji nego kad je stigao pečen. I njega su prepekli. Šteta fine ribe. Valjda im navala gostiju pomutila koncentraciju, pa su i ribu spravili s premalo poštovanja i prema ribi samoj i prema nama gostima, a pogotovo prema mojem novčaniku. Da ne jedemo blitvu kao najčešći prilog u ribljim restoranima, poveselili smo se lešo kuhanom kelju. I s njim su postupili krivo. Skuhali su ga davno prije, pa se sparušio i smekšao izgubivši okus, a o nutritivnoj vrijednosti da ne govorim.

Najbolje je u ovom kantridskom slučaju prošao prijatelj koji je naručio raviole punjene skutom, špinatom i kozicama. Odličan toć i puno kozica, ravioli ukusni i skuhani kako valja, a na tanjuru u posebnoj posudici grubo rezana grana padano. Jako uspjelo jelo. Za vjerovati je da zbog očite popularnosti ovdje i ribu spravljaju bolje nego što su je nama. Možda im se omaklo, ali nisam siguran da ću im dati drugu priliku.

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 6/10

USLUGA: 8/10

AMBIJENT: 8/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:26