DOBRI RESTORANI 2019.

AMERICAN DOLLAR BAR: Otkad su rebarca pečena u američkom stilu postala naša domaća hrana, nude se često. Ova ne bi trebalo zaobići!

Odlični burgeri i na roštilju pečeno, odležano i marinirano meso

AMERICAN BAR DOLLAR
Županijska 5, Osijek
031 284 625
www.americanbardolar.com

Vjerojatno je najviše mogućih promjena od svih sličnih doživio upravo ovaj lokal. U posljednje tri, četiri godine, svaki put kad dođem u Osijek ova me, u osnovi pečenjarnica mesa američkog stila iznenadi nekom podosta uspješnom novosti. Jeo sam tu desetak puta i dobro sam upoznao trud vlasnika da svako malo za svoje goste smisli nešto novo na jelovniku ili promjenama interijera.

Ugodan unutrašnji prostor u nevelikoj izduženoj prostoriji nastavlja se na terasu koja je, ustvari, zapasala cijelo dvorište do susjednih kuća. Ovdje sam jeo uglavnom s osnovnog BBQ jelovnika, dakako, hamburger, koji ima sve natjecateljske karakteristike, jer se očito želi natjecati s najboljima kod nas. Kvalitetno meso, koje možeš preliti jednim od nekoliko umaka, i salata. Najbolji im je, naravno, onaj pod imenom lokala, u kojem s mesom melju i domaću kobasicu, a uz umake poslužuju popečke od krumpira, kisele krastavce i preprženu slaninu.

Jeo sam ovdje i nekoliko odrezaka (uz mesne steakove, imaju i tunin i pileći). Svi su im mesni komadi od odležanog domaćeg i mariniranog mesa, a T-bone im je ozbiljno dobar. Prošle su godine proširili jelovnik, dodavši mu azijski dio s jelima iz woka, gyoze i yakitori ražnjiće. Nisam ih još probao jer sam posljednji put blagujući ovdje, ostao na klasicima. Pojeo sam jako dobra rebarca. Njihova su odležana po dan na suhom i dan u mokrom pacu, pa nekoliko sati dimljena, a onda na vatri premazivana njihovom mješavinom BBQ umaka.

Otkad su rebarca pečena u američkom stilu postala naša domaća hrana, nude se često. Ova osječkog Dollar bara nikako ne bi trebalo zaobići.

KATEGORIJA RESTORANA: Restoran kreativne i urbane kuhinje

HRANA: 9/10

USLUGA: 7/10

AMBIJENT: 8/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:35