DOBRI RESTORANI 2019.

RECENZIJA RESTORANA BARBIERI'S: Vrhunski cacio e pepe je i više nego dobar razlog za vrlo skori ponovni posjet!

    AUTOR:
    • Dario Naletilić

  • OBJAVLJENO:
  • 20.03.2019. u 10:04

Zagreb, 010317.
Kaptol centar.
Novi restoran Baribieri´s.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Živa muzika i lokal pun prelijepih dama u očitom ženskom izlasku stavili su u drugi plan suvremeno dizajniran prostor i vrlo ugodan ambijent ovog zagrebačkog trendy hot spota, na nekadašnjem mjestu popularnog Takenoka u Kaptol centru

Pitali su me moji talijanski partneri, izbezumljeni s toliko mnogo prekrasno dotjeranih žena u nevelikom prostoru, o čemu se tu radi - o modnoj reviji, festivalu, izboru za Miss ili nečemu sličnom? Ponosan na svoje sugrađanke, nevješto objašnjavam da je to naša uobičajena slika pa večera može početi. Vruće bruschette s pilećom paštetom i čilijem dolaze kao dio couverta i navještaju dobar početak.

Zagreb, 010317.
Kaptol centar.
Novi restoran Baribieri´s.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX
 

Za predjelo carpaccio od grdobine, ukusan, dovoljno začinjen, vrlo tanko narezan i lijepo serviran. Linguini cacio e pepe, koje smo tog četvrtka pojeli u Barbieri’su, mogu stati uz bok boljih talijanskih restorana u Rimu ili Milanu, a potvrdili su mi to i moji gosti. Ispravno skuhana tjestenina i kremasti umak od sira s dovoljno svježeg papra jelo je kakvo sam dugo čekao u nekom našem restoranu.

Zagreb, 010317.
Kaptol centar.
Novi restoran Baribieri´s.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
 

Kovač u škartocu kao glavno jelo nije bio loš, povrće je bilo ukusno, pa uz dosta maslinova ulja i ovo jelo ima više nego prolaznu ocjenu. Nakon nekoliko promjena kuhara nisam više siguran tko je “krivac” za jelovnik u Barbieri’su, no iz razgovora s ljubaznim konobarom saznao sam da se često mijenja. Ostaje vidjeti što će se na karti zadržati kao stalna ponuda, a ja, naravno, glasam za cacio e pepe. Vinska karta je primjerena, izbor vina na čaše solidan, a i pivopije mogu biti zadovoljni. Primjećujem da je te večeri veseli ženski svijet obilno uživao u pjenušcima i pićima poput aperol spritza ili gin tonica, manje se zamarajući samom ponudom vina.

Zagreb, 010317.
Kaptol centar.
Novi restoran Baribieri´s.
Na fotografiji: Andrej Barbieri.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Koktel Lady of the night, jedan od Dominikovih signature cocktailsa

 

Ovom prilikom obilnu večeru završili smo samo kavom pa nisam probao deserte. To je, uz jednako veliku želju da ponovim odličnu paštu, više nego dobar razlog za vrlo skori ponovni posjet.

Izdvajamo

Iz drugih medija