DOBRI RESTORANI 2019.

RECENZIJA RESTORANA BRENNER GRILL & RESTAURANT: Ovo je moderna roštiljarnica na zapadu grada u kojoj zaista znaju s mesom!

Brenner Grill&Restaurant na Rudešu u Zagrebu, otvoren prije samo koji mjesec, za nedjeljni je ručak bio popunjen do posljednjeg mjesta.

Brenner Grill & Restaurant
Zagrebačka cesta 194, 10000, Zagreb
01 2342 869

Bio je predivan, sunčan dan, jedan od onih u kojem odbijate gubiti vrijeme za šparetom i jednostavno žudite za roštiljem pa ne čudi što bez rezervacije u Brenneru niste mogli dobiti mjesto. Brenner k tome nije tipična roštiljarnica, nego se uređenju posvetila posebna pažnja. Interijer je “šminkerski” sređen, što privlači i publiku koja svoje ćevape voli pojesti u skockanom i uglađenom ambijentu. Dodajmo tome izuzetno ljubazne konobare, koji su poprilično dobro funkcionirali u toj gužvi, i nedjeljni ručak može početi.

Uštipci, posluženi s vrhnjem u kojem je bio nasjeckan vlasac, bili su hrskavi izvana, mekani iznutra i, što je najvažnije, iz njih se nije cijedila mast kada ste ih zagrizli. Sjajno predjelo i osvježenje od već pomalo dosadnih mazalica koje se uglavnom nude za predjelo po drugim roštiljarnicama. Još dva predjela odmah upadaju u oko: domaći čvarci s OPG-a Grašo i mini zagorski štrukli iz krušne peći. Sve po više nego prihvatljivim cijenama, kao i porcija uštipaka koja stoji tek 18 kuna. I u prilozima su se trudili biti inovativniji. Uz običan krumpir, nude i prženi batat ili pomfrit od povrća ili, primjerice, zapečeni krumpir s lukom i špekom.

Za glavno jelo odlučili smo se za platu za dvije osobe, koja stoji 159 kuna. Tu su se našli teleći ćevapi, ražnjići, BBQ rebrica i teleći kebab (zapravo šiš-kebab), sve u pratnji prženih kolutića luka, krumpirića, salatice i BBQ umaka koji sami rade. Upozorenje: ako ste jaaako gladni i ako niste poput nas navalili na uštipke prije glavnog jela, postoji šansa da ovu platu pojedete u dvoje. U protivnom, povedite još dvoje ljudi. Ne znajući za XXL porcije naručili smo još i pljeskavicu, koja nam je nakon kušanja svega izbila na prvo mjesto kao apsolutni favorit. Bila je odlično začinjena i, gužvi unatoč, savršeno sočna, ni minute prepečena. Drugo mjesto pripalo je rebricama koja su također bila fino slatkasta i mekana. Teleći ćevapi, na koje su posebno ponosni, bili su dobri, no nakon pljeskavice pali su u drugi plan.

Teleći kebab također je dobro začinjen, pomalo “šarf”, no tekstura mu je zrnata i neprivlačna. Ćevapi Brenner, zapečeni u krušnoj peći s pečenom paprikom i feta sirom, zvuče primamljivo i sigurno ćemo ih kušati drugom prilikom. Za one koji žele “ozbiljniji” komad mesa u ponudi je T-Bone steak od 600 grama, ujedno i najskuplje jelo u Brenneru (190 kuna). I u salatama se vidi pomak. Nude se, primjerice, salata od mahuna s češnjakom i salata od kupusa s prženim špekom i kimom. U ponudi je desetak vina na čaše, i to po zaista umjerenim cijenama. Primjerice, butelja graševine Vezak stoji 90 kuna. Ukupni je dojam da mjesta za napredak ima i poneki minus samo tri mjeseca nakon otvorenja još se može tolerirati.

KATEGORIJA RESTORANA: Restoran kreativne i urbane kuhinje

HRANA: 7/10

USLUGA: 8/10

AMBIJENT: 7/10

Za ovaj restoran možete glasovati OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:43