DOBRI RESTORANI 2020.

RECENZIJA RESTORANA: Kad je azijska kuhinja na našem tlu u pitanju, ova je po okusima među najboljima u Zagrebu!

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Dragon BBQ otvoren je prije nešto više od godinu dana umjesto dotadašnje Asie Gold na zagrebačkoj Radničkoj cesti u sklopu Green Gold centra te se odmah nakon otvaranja izdvojio konceptom “pojedi koliko možeš”, što je, mora se priznati, vrlo privlačno

Logičan potez, s obzirom na to da je Radnička prepuna ureda te je postala novi centar za poslovnjake koji nemaju puno vremena u pauzi za ručak pa je unaprijed pripremljena hrana s buffeta za malo novca odlična opcija za brz i hranjiv obrok. Iako na web stranici piše da “all you can eat” ponuda za 69 kuna traje od 11 do 15 sati svaki dan od ponedjeljka do petka, u 14.30 nije bilo više moguće birati s lunch buffeta.

Zagreb, 090418.
Green Gold.
Novi restoran Dragon BBQ koji radi po principu jedi koliko mozes.
Na fotografiji: interijer restorana.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

U restoranu koji prima oko 150 ljudi bila su zauzeta tek dva, tri stola, a buffet je ispražnjen i krenulo je čišćenje. U restoranu ne svira nikakva glazba pa čujete samo klapanje posuđa, što je pomalo pokvarilo dojam i atmosferu moderno uređenog prostora. Jednostavno, imate dojam da ste u studentskoj menzi koja je upravo završila smjenu, a tome u prilog ide i staklena stijena koja iz restorana gleda na -1 etažu Green Gold centra po kojoj su se stalno motali nekakvi radnici s raznim kabelima, materijalom i kutijama s alatom.

Zagreb, 090418.
Green Gold.
Novi restoran Dragon BBQ koji radi po principu jedi koliko mozes.
Na fotografiji: interijer restorana.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Nakon što smo sjeli za stol za dvoje, izuzetno ljubazan konobar premjestio nas je za veći stol kako bismo imali mjesta. Princip menija je - od svega po malo. Prema vlastitim riječima, nude tajlandsku, japansku, korejsku, kinesku i mongolsku hranu, iako zapravo ništa od toga nije autentična kuhinja, već više neki fusion prilagođen širim masama. Na meniju se tako mogu naći i sushi i sashimi (porcije koje nude miks raznih sushija ili sashimija stoje od 95 do 120 kuna, dok je najskuplja verzija Asia Gold Boat s miksom sushija, sashimija i makija za 265 kuna), nešto tajlandskih i japanskih jela od juha, curryja i jela s raznim vrstama rezanaca ili rižom, do mesa i ribe s grilla, te nekoliko kineskih klasika.

Zagreb, 090418.
Green Gold.
Novi restoran Dragon BBQ koji radi po principu jedi koliko mozes.
Na fotografiji: interijer restorana.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

No, realno gledajući, od svih pomalo sumornih preostalih kineskih restorana u gradu, jela su tehnički pripremljena i po okusima među boljima. Naše su spring rolice s piletinom i povrćem stigle tople, hrskave, ne premasne, a nadjev je bio sočan i odlično začinjen. Ista stvar i s našim mesnim raviolima na pari.

Tijesto je bilo tanko i čvrsto, a nadjev čisti užitak koji se topio u ustima. Porcije se isprva čine male, no nakon stvarno obilnih glavnih jela, shvatite da je veličina predjela upravo onakva kakva bi trebala biti.

Za glavno jelo odabrali smo hrskavu patku s wok povrćem i crvenim thai curryjem (uz koji je stajala oznaka ljuto). Sama patka bila je jako ukusna i sočna, sa savršeno hrskavom koricom, no curry, koji je bio poslužen sa strane kao umak, zapravo nije imao nikakav okus.

Bio je jako gust, s komadićima povrća, nije se osjetilo kokosovo mlijeko, a od navodne ljutine nije bilo ni lj. Tai pan s piletinom na sečuanski stigao je ugodno krčkajući na stol, kako i priliči, odlično začinjen i s obiljem podjednako mesa i povrća.

Porciju nismo uspjeli pojesti do kraja. Dragon BBQ zasigurno je dobar izbor da bi se zadovoljila potreba za umami okusim a p o pristupačnijim cijenama nego u “finijim” izvedenicama azijskih restorana u Zagrebu, a opet u modernijem i živahnijem ambijent u od nažalost sve više umirućih kineskih restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:59