DOBRI RESTORANI 2019.

RECENZIJA RESTORANA: Kad se priča o dobroj spizi i o tome gdje pojesti dobru marendu ili gradele, ova je konoba neizostavna i pouzdana adresa!

 Duje Klarić / HANZA MEDIA
Splitska Pimpinella jedno je od kultnih mjesta u gradu. Kad se priča o dobroj spizi i o tome gdje pojesti dobru marendu, gradele ili otići na obiteljski ručak, Pimpinella je uvijek neizostavna i pouzdana adresa.

Konoba Pimpinella
Spinčićeva 2a, Split
021 389 606
www.pimpinella.hr

Interijer je uređen jednostavno, ništa pretenciozno, a zapravo jako ugodno. Iako, ima boljku mnogih restorana starog kova: preširok meni za koji vam se čini da nema čega nema. No, tamo treba znati. Pročitate što toga dana piše na velikom, u crno obojenom zidu konobe i uglavnom nećete pogriješiti. Drugo je rješenje izabrati nešto za gradele, i meso i riba dobar su odabir, kao i gledati kako vam to pripremaju na otvorenoj vatri gotovo pod nosom. Uz to, cijene su više nego ugodne za turistički Split.

Split, 150617.
Restoran Pimpinella.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / HANZA MEDIA

Za pašticadu ćete bilo gdje u centru izdvojiti i 120 kuna, a u Pimpinelli ćete to, gotovo zaštitno jelo te konobe platiti samo 68 kuna. U dvostruko većoj porciji. Mi smo te nedjelje, u prepunom restoranu, sa “zida” izabrali janjeće tripice, juneće mišiće i pečenog pivca, a potom platu Pimpinella - od svega pomalo sa žara. Tripice su bile slatke, mekane, osjetili su se komadići krumpira i paprike, jedno od onih jela zbog kojih na kraju još tanjur počistite komadom kruha.

Split, 250717.
Poznati restorani sa tradicionalnom kuhinjom gdje jede lokalno stanovnistvo.
Na fotografiji: Pimpinella
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilić / HANZA MEDIA

Tu je negdje nastao nesporazum u komunikaciji, pa smo umjesto mišića dobili jezik u umaku (a kako je i jezik mišić, nismo zbog toga stvarali problem) koji je bio slatkasto-kiselkastog okusa od kapara, no na stol je, nažalost, stigao mlak. Pivac je bio dobar, možda malo neslan, poslužen uz pečeni krumpir. Jednostavno, svakodnevno jelo. Plata, koja je predviđena za dvoje ljudi, i to dvoje koje može jako puno pojesti, a stoji 179 kuna, sadržavala je kobasice, teleće kotlete, teleću jetru, ćevape, uštipke... Neke su nam se stvari svidjele više, neke manje, neke su bile dobro ispečene, neke manje dobro, ali vjerujemo da je tome pridonijela i gužva u restoranu.

Split, 150617.
Restoran Pimpinella.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / HANZA MEDIA

Za desert je pao tris - semifreddo, topla torta od čokolade i panna cotta. Ne može klasičnije, ali to je jednostavno takvo mjesto. Takva je i vinska lista s relativno umjerenim cijenama. Mi smo pili kućno vino koje stoji 72 kune.

Za ovaj restoran glasuj OVDJE!

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 7/10

USLUGA: 8/10

AMBIJENT: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 05:59