DOBRI RESTORANI

RECENZIJA RESTORANA: Ovo mjesto je najpoznatije po mesu iz tiblice, a što god naručivali držite se klasika!

 Marko Todorov / CROPIX
Restoran Pri zvoncu popularno je mjesto u Zagrebu i najpoznatije po domaćem mesu iz tiblice, roštilju i nekoliko gotovih jela koje spremaju za gablece

Restoran: Pri Zvoncu

Adresa: Ul. Vrbik XII 1, Zagreb

Telefon: 01 6198 473

Radno vrijeme: Ponedjeljak - subota od 11 do 24, nedjeljom zatvoreno

Ambijent i uređenje restorana na zagrebačkom Vrbiku, kao i terase, na prvu djeluje malo “gužvovito”, no duboki hlad koji pruža bujna vegetacija oko terase za tren vas prebaci u opušteno raspoloženje iz kojeg se ne želite tako skoro vratiti na “svjetlo dana” i među automobile koji se sa Slavonske avenije slijevaju u ovaj zagrebački kvart. I većina Zagrepčana misli tako jer je toga dana bez rezervacije bilo nemoguće pristupiti prepunoj terasi Zvonca.

Zagreb, 170118.
Restoran Pri zvoncu.
Fotografija za temu 'Kuharov gablec' u Jutarnjem listu.
Na fotografiji: kuhinja.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Ponedjeljak je rezerviran za grah s kobasicom, špek fileki su četvrtkom, često se naleti i na janjeću kalju koja je uvijek jako dobra, a srijedom je na redu čobanac. Toga se dana nudila i janjetina pod pekom, ali nam je zdrav razum ipak rekao da je peku na +30 bolje preskočiti. Oveća porcija čobanca za jednu osobu stigla je u metalnom jušniku i počela mamiti svojim mirisom.

/ Rahela Štambuk

Iako sam za sebe, na preporuku konobara, naručila teleće kotlete na žaru, nisam odoljela da ne zagrabim u jušnik. Meso je bilo taman mekano i s jako finim, ni pretvrdim ni premekanim, žličnjacima, “kupalo” se u ukusnom jušnom čobancu koji je bio ljutkast, ali ne preljut.

Zagreb, 170118.
Restoran Pri zvoncu.
Fotografija za temu 'Kuharov gablec' u Jutarnjem listu.
Na fotografiji: valpovacki gulas.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Unatoč tomu što sam kolegici pomogla s čobancem, porcija (stoji 40 kuna) je bila tolika da je na kraju ostalo. Isto se dogodilo i s telećim kotletima. U porciji (85 kuna) su bila tri komada savršeno pečenog, sočnog mesa, mekanog kao maslac. Uz šampinjone na žaru i police jedva smo se izborili s dva komada mesa. Vrlo dobro bijelo vino kuće stoji 80 kuna i spareno s mineralnom u gemišt sjajno nam je pasalo uz ručak. Jelovnik Zvonca dosta je opširan i sadrži neka jela za koja nije baš jasno zašto su se tamo našla i odgovaraju li karakteru lokala koji očito želi biti prepoznat po dobrom roštilju i domaćoj hrani.

Rahela Štambuk

No, držite li se prokušanih gableca i klasika poput bečkog ili zagrebačkog, te roštilja s prave vatre, iz Zvonca ćete izaći siti i zadovoljni. Tome uvelike pridonose jako ljubazni konobari, od kojih je većina tu gotovo od početka.

Kategorija restorana: Tradicionalni restoran

Hrana: 8/10

Ambijent: 8/10

Usluga: 9/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:23