DOBRI RESTORANI

RECENZIJA RESTORANA: ''Rekao bih čak da je juha odlična da nekome u veseloj kuhinji nije pobjeglo previše nasjeckanog češnjaka!''

Riječki lukobran sagrađen još krajem devetnaestog stoljeća dugačak je impozantnih 1750 metara, pa ga zbog dužine zovu još i “molo longo”, dugački mol

Molo Longo
Riječki lukobran, Rijeka
051 301 917
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na samom početku lukobrana sagrađen je golemi dvokatni putnički terminal za nikad pristigle kruzere i njihove putnike jer, nažalost, putnički promet je sveden uglavnom na dvije trajektne linije. U nedostatku brodova, turista i drugih putnika terminal je danas prenamijenjen u ugostiteljsko-rekreacijski centar, na čijem se drugom katu nalazi i restoran Molo Longo. U petak navečer sala restorana bila je prilično popunjena i čitav je prostor djelovao vrlo živo, jer se očito radilo o nekoliko manjih slavlja. Izgleda da se ozbiljno slavilo i u kuhinji odakle su također dopirali smijeh i vriska, čemu u restoranima za trajanja servisa još nisam svjedočio.

Najljepši dio restoranskog interijera njegov je eksterijer. U stvari pogled na riječku rivu s jedne strane, a zaljev s druge, no i tri velika akvarija s ribama i rakovima čine ga posebnim. Jelovnik se uglavnom bazira na ribljim jelima i prepun je morskih klasika poput buzare i ribe sa žara, uz pokoji hrabriji pokušaj kao što je hobotnica u povrću i pjenušcu. Riblja juha koju sam naručio bila je dobra, a svidjelo mi se i što su u njoj plivala i dva inćuna, nekoliko dagnji i dosta sitnih kozica. Rekao bih čak da je juha odlična da nekome u veseloj kuhinji nije pobjeglo previše nasjeckanog češnjaka.

Pljukanci sa škampima posluženi su u rijetkom toću, a mogli bi kvalitetom tijesta biti i bolje jelo da se poradi na tehnici izvedbe umaka. Njoki u umaku od kozica i dimljenog lososa učinili su mi se čudnom kombinacijom pa sam ih odlučio probati. Ispalo je da su njoketi dobro pripremljeni, a šug, iako trunku mastan, solidnog je, blago dimljenog okusa. Jadranske lignje naručuju se kao i svježa riba prema željenoj težini i došle su krasno frigane, dobro posušene od masnoće i vrlo ukusne. Čak i bijeli umak koji je valjda trebao biti tartar nije bio tako loš, iako je kuharova ljubav prema češnjaku i tu bila jako izražena. Vinsku kartu ni na ponovljeno traženje nisam dobio, ali mi je otvorena malvazija Terzolo, jer je malvazije Coronica kao vina na čaše nestalo.

Ležerno osoblje bilo je ljubazno, ali ne i dovoljno profesionalno u servisu, da ne spominjem galamu iz kuhinje. Ukratko, Restoran Molo Longo danas više nije ekskluzivno mjesto kakvim je zamišljeno pri prvom otvaranju, no tu možete pojesti vrlo solidnu hranu po korektnim cijenama. Pravo je pitanje zaslužuje li ta lokacija s prekrasnim pogledom na Rijeku i otvoreno more - nešto bolje.

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 7/10

USLUGA: 6/10

AMBIJENT: 8/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:00