DOBRI RESTORANI

RECENZIJA ZAGREBAČKOG RESTORANA: "Ovo je restoran koji jelima i uslugom sigurno neće razočarati!"

    AUTOR:
    • Dario Naletilić

  • OBJAVLJENO:
  • 01.07.2019. u 12:18

Zagreb, 200415.
Restoran Mano u Medvedgradskoj tradicionalno poznat po vrhunskoj hrani i ugodnom ambijentu. Kuhinju vodi kuhar Ivan Tomasevic.
Na fotografiji: Interijer restorana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Vruća i sparna zagrebačka subota ostavila je terasu restorana Mano, smještenu u dijelu Gliptoteke, relativno praznom. Dio pristiglih gostiju radije se odlučio za ugodno klimatiziranu unutrašnjost restorana dizajniranog u industrijskom stilu. Mano broji petnaestak godina postojanja u kojima je promovirana i jedna od prvih otvorenih kuhinja, zatim primjerenija briga u izboru i pečenju steakova te ponuda biranih vina

Mano
Medvedgradska ulica 2
10 000 Zagreb
01 4669 432

 

Topli kruh i mekani putar uvijek su odličan uvod u ozbiljan ručak, a kada ste i gladni kao ja ovom prilikom, to je dobro rješenje koje će smiriti početnu nervozu želuca i dati vam dovoljno vremena i koncentracije da pažljivo pročitate jelovnik i odaberete najinteresantnije. Odabrali smo dva topla predjela, od kojih je Fejk ragu (naziv s jelovnika!) serviran sa zelenim capellinima. Riječ je o tankim špagetima sa špinatom i imitaciji ragua (odatle ime) od pravilnih malih kockica junetine, mrkve, celera i zlatnih šampinjona.

 

Jelo je ukusno, junetina meka, tijesto al dente - ali ne i više od toga. Zato je Zelena riža pravi primjer tehnički odlično napravljenog rižota koji uz bob, mladi grašak i burratinu predstavlja jelo zbog kojega ću se vraćati u Mano. File romba lijepo je skuhan na pari, a i povrće je bilo “pod zub”, mlado, svježe i hrskavo. Teleći file, koji se na jelovniku opisuje kao pečen u pročišćenom maslacu, nažalost je stigao jače pečen od naručenog (medium to rare), što je malo pokvarilo inače pozitivan dojam o jelu. Marmelada od rajčice i limete, kao i kroketi dobar su izbor priloga, sve u klasičnoj nekom pliciranoj prezentaciji kakve su, uostalom, bile i ostale.

 

Od dnevnih deserta, konobar je ponudio nekoliko vrsti sorbeta, a odluka je pala na šnenokle, ali i na mousse od bijele čokolade sa sorbetom od yuzua. Veliki žličnjak moussea od bijele čokolade bio je pjenast kako treba, dovoljno sladak i aromatičan, uz njega serviran macaron odličan, dok se yuzu malo pogubio u sorbetu. Šnenokli su posluženi s malinama, gušćeg kremastog umaka u kojem se dobro osjetila vanilija, a otočići bjelanjaka ispravno su istučeni i blago zaslađeni. Karta vina je pregledna i obiluje hrvatskim i inozemnim sortama, a ponudu na čaše čini dvadesetak etiketa. Mano je restoran koji vas sigurno neće razočarati, a nekim će jelima i oduševiti. Veselim se sljedećem dolasku kada ću probati prsa biserke na štapiću u umaku od đumbira i Preplašena guščja jetra. Iskreno se nadam da će se dotad i servis malo popraviti.

KATEGORIJA RESTORANA: Restoran kreativne urbane kuhinje

HRANA: 8/10

USLUGA: 7/10

AMBIJENT: 8/10

 

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Izdvajamo

Iz drugih medija