KUHAM/ŠERAM

RECEPT BRANKA OGNJENOVIĆA: Ova legenda osmišljava jela cijeli život, a ovog puta vam donosimo malo drugačiji recept za oslić!

 Berislava Picek / CROPIX
Branko Ognjenović je akademik kulinarstva, nositelj prestižne titule World Master Chef, s licencom za nouvelle cousine française prestižne Academie de France u Parizu. Već je dugi niz godina predavač gastronomije i gastroenologije na Vernu.

Ova legenda hrvatskog kuharstva istražuje, kuha i osmišljava jela cijeli svoj život, a ovog puta vam donosimo njegov malo drugačiji recept za oslić koji je poširan u čaju od mente, a super se slaže s kremom od batata.

Službene fotografije

File oslića poširan u čaju od metvice

600 g filea oslića
800 g batata
100 g rikule
1 glavica češnjaka
100 ml maslinovog ulja
2 vrećice čaja od metvice (mente)
50 g maslaca

Službene fotografije

U posudu prikladnu za poširanje stavite čaj mente i pustite da se riblji file pošira. Batat stavite kuhati, a kad je kuhan, protisnite ga kako biste dobili pire. U tavu dodajte maslac i maslinovog ulja (do 50 ml), kad se zagrije dodajte rikolu i pustite da uvene. Zatim dodajte protisnuti batat. Sve zajedno sjedinite. Na tanjur posložite pire, a gore položite file ribe. Cijelu glavicu češnjaka zapecite u pećnici pa, kad je gotov, istisnite pečeni dio iz ljuske i s maslinovim uljem napravite emulziju koju prelijte preko filea ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:31