SKUHALA DOBRA HRANA

RECEPT DANA: Kobasice u pikantnom umaku

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Umak toćajte s domaćom pogačom ili lešo krumpirom

Sastojci:

2 para dimljenih kobasica
2 konzerve pelata
1 luk
2-3 češnja češnjaka
lovorov list, timijan, peršinov list
ljuta papričica
malo mesnate slanine
sol, papar
maslinovo ulje

Zagreb, 191115.
Klasicna jela od svinjetina u pripremi Mateje Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Od navedenih sastojaka načiniti umak: prvo izdinstati luk, pa dodati na sitno nasjeckanu slaninu, kratko popržiti pa pridodati nasjeckane pelate, češnjak i sve začine. Kuhati dok se umak ne zgusne. Posoliti, malo popapriti i dodati malo šećera da se ublaži kiselost pelata. Po želji dodati i ljute papričice. Ako imate gotovi umak od paradajza koji ste skuhali tijekom ljeta, još bolje. Umak ravnomjerno rasporedite u posudu i na njega poslažite kobasice koje će malo uroniti u umak. Pecite na 180 stupnjeva dok kobasice ne budu gotove, oko 20 minuta. Jedite uz domaću pogaču.

Više volite roštiljati kobasice pročitajte još:

Kako najbolje roštiljati kobasice?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:48