Recept dana: Piletina punjena špinatom i mascarponeom

Kremasto punjenje i lagana piletina-odličan ručak!

recept: Ganoci Frisch

snima: Maja Danica Pečanić

Na placu uzmite pola kile mladog špinata i od polovice napravite krem juhu, a drugu polovicu ubacite u piletinu zajedno s mascarponeom.

• 4 pileća filea

• 250 g mladog špinata

• 100 g pancete

• 4 mlada luka, očišćena i nasjeckana

• 200 g mascarponea

• 50 g fino ribanog Parmesana

• Maslinovo ulje

• Sol, papar

Špinat blanširajte nekoliko minuta u kipućoj vodi, procijedite ga i stavite nekoliko minuta u zdjelu s hladnom vodom. Ponovno ga procijedite, dobro rukama istisnite tekućinu te izrežite na trakice. U široj plitkoj tavi, na malo maslinova ulja te na srednje jakoj vatri, popržite pancetu, a zatim dodajte sjeckani luk. Kad luk omekša umiješajte špinat, mascarpone i parmesan. Posolite i popaprite te stavite po strani da se ohladi. U pilećim fileima, bočno, urežite nožem džep, posolite ih te napunite nadjevom od mascarponea i špinata. Džepove zatvorite čačkalicom. Napunjene filee stavite u pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu, polijte s malo maslinova ulja te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 25 minuta

Ako vam se svidio ovaj recept podijelite ga na društvenim mrežama i javite nam dojmove

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:02