Recept dana: Zapečeni cannelloni

Cannelloni with mincemeat and bechamel
 / Getty Images/iStockphoto
Jednostavna priprema kremaste tjestenine za koju će se tražiti tanjur više!
  • 250 g cannellona
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 250 g mljevene junetine
  • 1 jaje
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • 1 čašica vrhnja
  • sol, papar
  • 1 žlica nasjeckanih listića svježeg bosiljka

Očistite i nasjeckajte luk. Očistite i nasjeckajte češnjak. Na ulju pržite luk, kad počne poprimati boju, dodajte češnjak. Kad zamiriši, dodajte meso pa ga dinstajte uz stalno miješanje da ne ostanu velike grudice. Posolite, poparite, začinite bosiljkom. Kad se malo ohladi, u smjesu dodajte zamućeno jaje, začinite sjeckanim listićima svježeg bosiljka i umiješajte ribani parmezan. U velikoj posudi stavite vodu, pa kad zakipi, posolite je i svaki cannellon stavite kuhati na pet minuta. Izvadite ih na krpu. Dobivenom smjesom nadjenite cannellone i poslažite ih u posudu koju ste prethodno premazali maslacem. Pomiješajte vrhnje s preostalim parmezanom, pa dobivenom smjesom premažite cannellone. Ugrijte pećnicu na 180 °C. Stavite posudu s cannellonima i pecite otprilike pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:11