SPONZORIRANI SADRŽAJ

RECEPTI SLAVNIH KULINARSKIH FACA: Tri sendviča svjetski poznatih chefova!

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2018. u 14:30

 

Ako pitate Gordona Ramsaya, jednostavnost je ključ! Ako dodate previše začina u burger on gubi svoju bit, ne možete osjetiti meso, a to je pravi razlog zašto svi obožavamo burgere!

Ultimativni burger Gordona Ramseya

Priprema dobrog burgera započinje daleko prije loženja vatre na roštilju. Što se tiče sastava mesa koristite 100% junetinu, a posebno imajte na umu ubaciti i koji postotak od prsa kako bi cijela priča bila sočnija. Jako je dobro začiniti meso dan ranije, oblikovati pljeskavice i pustiti ih u hladnjaku preko noći neka odmore. Obavezno pustite meso na sobnoj temperaturi prije pečenja, a malo ih nauljite prije samog dodira s vatrom. Za vrijeme pečenja pokušajte je čim manje okretati kako je ne biste slomili, a prije nego što su gotove premažite ih maslacem. Ramsey ih još jednom začini za vrijeme pečenja, a zatim položi i sir kako bi se lijepo rastopio. Peciva je potrebno lagano tostirati i prethodno premazati maslacem, a zatim burgere oplemeni s majonezom, salatom, rajčicom, zatim još malo soli i papra, majoneze da ne nedostaje pa pljeskavica, kolutove ljubičastog luka i to je to!

 

Prejednostavni riblji sendviči Jamie Olivera

Sastojci:

4 peciva sa sjemenkama
4 veća ili 8 manjih filea oslića
malo kajenskog papra
pola šalice glatkog brašna
malo maslinova ulja
25 g parmezana
1 limun

Pire od graška:

1 srednji krumpir
500 g smrznutog graška
vezica svježe mente

Umak:

6 kiselih krastavaca
malo salate
malo kapara
250 g nemasnog jogurta
vezica svježeg peršina
1 limun

Stavite peciva u pećnicu. Narežite krumpir na ploške debljine pola centimetra i skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Na papir za pečenje položite ribu koju ste prethodno začinili solju, paprom, kajenskim paprom i posipali brašnom. Zatim je ispržite na malo ulja dok ne postigne zlaćanu boju. Čim je gotovo po tako pečenim fileima naribajte parmezan. Skuhajte grašak pa ga u blender ubacite zajedno s krumpirom i stručkom mente. Napravite i umak. Sve sastojke za umak također izradite u blenderu. Nemojte štedjeti na limunovom soku. Sve zajedno posložite u pecivu i guštajte u sendviču.

 

Omiljeni sendvič Hestona Blumentahala

Lijepo prošaranu pancetu stavite na papir za pečenje te preklopite još jednim listom papira. Razvaljajte kako bi bila tanja. Na malo ulja prepržite slaninu, ali tek kad se ulje počne blago dimiti, a pancetu pecite dok ne poprimi tamniju boju; tako će vam biti lijepo hrskava! Napravite umak od senfa, majoneze i kečapa! Kuh lagano prepržite maslacem pa tostirajte. Najjednostavnije je dosita i najbolje sudeći po omiljenim zalogajima poznatih chefova!

 

Ali dosta priče, SLOŽITE SVOJU SAVRŠENU KOMBINACIJU i osvojite 15 poklon paketa Zvijezda majoneze!

 

Izdvajamo

Iz drugih medija