OTVORENJE UZ VEČERU

RESTAURANT 360: U novu sezonu ulazi s nizom priznanja, a novost je i nominacija Marija Curića za Best Chefs Award!

Restaurant 360 Dubrovnik u novu sezonu ulazi s nizom priznanja. Michelinova zvjezdica dobivena 2018., potvrđena je i u godini 2019., pa će u tiskanom izdanju Michelin Guide Main Cities of Europe 2019 u koje će po prvi puta biti uvrštena i Hrvatska, Restaurant 360 Dubrovnik kao jedini sa zvjezdicom s područja Dubrovnika predvoditi dubrovačke restorane.

Novost je i nominacija chefa Marija Curića za Best Chefs Award 2019. Lanjski pobjednici, Joan Roca, Rene Redžepi, David Munoz, Bjorn Franzen i Jonnie Boers, jasno potvrđuju značaj ovoga natjecanja, te čast da se među chefovima iz cijeloga svijeta za godinu 2019. nađe i ime chefa Marija Curića. Najnovije priznanje dolazi iz vodiča Gault Millau Hrvatska koji je dodijelio restoranu 17.5 bodova i četiri kapice.

Time je Restaurant 360 Dubrovnik došao na prvo mjesto rang liste navedenog vodiča za 2019. U sezoni 2019 koja počinje večerom u utorak 19.03., chef Marijo Curić i njegov tim dosljedno nastavljaju s idejom interpretacije ikoničkih namirnica hrvatske gastronomije kao što su crna slavonska svinja, jadranska plavoperajna tuna, grancigula, paška janjetina, jadranska hobotnica. Utemeljen u tehničkoj preciznosti i temeljitosti stare francuske kuharske škole, Marijo Curić će na razini fine dininga svjetskog nivoa kontrastiranjem i komplementiranjem tekstura i okusa namirnica prezentirati u svojim jelima regionalnu gastronomiju i okuse hrvatske kuhinje.

Paleti prethodnih iskustava rada s vrhunskim svjetskim chefovima kao što su Philip Howard (Elistan Street, London), Yu Sugimota (The Square, London), Marcus Wereing (Marcus, London) i Enrico Bartolini (Devero, Milano), Marijo Curić ove godine dodaje rad s Claudeom Bosijem (Bibendum, 2 Michelin star, London) i Brettom Grahamom (Ledbury, 2 Michelin star, London). Sous-chef Bruno Vokal stažirao je u Dorchesteru chefa Alaina Ducassea (3 Michelin star, London).

Upravljanje restoranom i briga oko vinske karte odgovornost su Rudolfa Papca koji zajedno s Marijem Curićem vodi tim od ukupno 52 osobe zaposlene u kuhinji i servisu. Kako bi vina pratila rafiniranu i modernu mediteransku kuhinju koju Restaurant 360 Dubrovnik poslužuje svojim gostima, ekstenzivna vinska karta koju je Wine Spectator nagradio priznanjem Best of Award of Excellence 2018, nudi preko 80 vina na čaše (Coravin tehnologija), te preko 500 vinskih etiketa iz cijeloga svijeta.

Posebna je pozornost posvećena regionalnim i autohtonim hrvatskim sortama. Restaurant 360 Dubrovnik poslužuje samo večeru, a rezervacija je obavezna. Restoran se za sezonu 2019. otvara u utorak 19.03.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:12