DOBRI RESTORANI 2019.

RESTORAN NA KSAVERU U KOJEM SE DOBRO JEDE: Ovaj lokal posjećujem već dvadesetak godina. Uvijek je krcat, a parkiralište prepuno!

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Pivnicu i pivovaru Mlinarica na Ksaveru posjećujem već dvadesetak godina, a pored nje prolazim dnevno tri do četiri puta. Lokal je uvijek krcat, a parkiralište prepuno

Mlinarica
Ul. Matije Jandrića 35
01 4673 607

Takva me slika jako veseli, a pitam se - zašto je tome tako? Vjerujem da odgovor leži u vrlo poštenom odnosu prema gostima. Hrana je jednostavna, u velikim je porcijama, a za nevelike novce. Osoblje je ljubazno, spremno je našaliti se i trudi se udovoljiti brojnim posjetiteljima.

Zagreb, 100519.
Matije Jandrica 35.
Na fotografiji: pivovara i pivnica Mlinarica.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

U vrijeme gableca traži se mjesto više, jer jela na žlicu goste podsjećaju na domaća. Topla su, svježa, kalorična i nadasve nisu skupa (30 - 50 kuna!). Naići ćete na vinogradarski gulaš, grah s kobasicom, varivo sa slanutkom, češnjovke i krvavice, špek fileke, kelj s faširancima, janjeći paprikaš i slično, a i ponuda mesa sa žara je primjerena.

Zagreb, 100519.
Matije Jandrica 35.
Na fotografiji: pivovara i pivnica Mlinarica.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Od ćevapčića, preko ražnjića do pljeskavica i natrag, uz bifteke, lungiće i vratinu (inače moj osobni izbor, uz koji nemam većih primjedbi). U srijedu navečer Mlinarica je bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Poželio sam kušati BBQ rebarca s čipsom. Porcija je ogromna.

Rebarca nažalost malo prepečena i nedovoljno začinjena, a listići svježe pečenog čipsa pravo su pivsko jelo. Sirom punjena pljeskavica pokazala se znatno boljim izborom. Sočna, puna sira uz ajvar koji ovdje pomiješaju s par zrna graha. Za desert možete, osim palačinki, odabrati od urmašica i baklave do savijača i štrudli.

Polovica vrlo solidne velike kremšnite bila mi je više nego dovoljna. U Mlinarici kuhaju i nekoliko vrsta piva, što također ima vrlo vjernu publiku, a rečeno mi je da su cijenjena u zagrebačkim kraft krugovima. Pravo je pitanje trebaju li u Mlinarici bolje kuhati i hranu, jer ionako dobro posluju, a popunjenost je natprosječna.

Mislim da trebaju! Zato da održe svoj pošteni odnos prema gostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:38