DANAS KUHAM!

RIBLJI PETAK: Šaran u kukuruznom brašnu ili lokarde s kaparima? Za kraj tjedna isprobajte naše recepte!

Privatna arhiva

Stvar je u tome da se za dobro jelo ne mora potrošiti neki veliki novac i u tome nije ni bit. Bit je u domaćoj, s ljubavlju pripremljenoj hrani. Na kraju krajeva, vješta i maštovita domaćica hvalisati se može i onim što je pripremila od siromašnih namirnica.

Pa i od srdele se mogu pripremiti divna jela, a tu su i skuše, palamida, lokarda, trlje, oslić, tabinja…Stvar je u tome da se za dobro jelo ne mora potrošiti neki veliki novac i u tome nije ni bit. Bit je u domaćoj, s ljubavlju pripremljenoj hrani. Na kraju krajeva, vješta i maštovita domaćica hvalisati se može i onim što je pripremila od siromašnih namirnica. U tome i jest čar kuhanja, od malo i od manje vrhunskog učiniti pravu raskoš i zadiviti goste. Nemojte zapostaviti ni riječnu ribu, pastrve, smuđa, šarana. Mi smo se odlučili za pohane odreske s grah salatom kojoj smo dodali i svježu ljutu papričicu, luk i rikulu. No, šaran u komadu zapečen sa špekom i crvenom paprikom te podliven vinom dostojan je i nekih boljih morskih primjeraka, poput divlje orade pa čak i kovača. Isplanirajte sve kao pravi profesionalci, proučite recepte, ulovite svoje primjerke u ribarnici i krenite u akciju. Jer svaki trud je za pohvalu.

Pečene lokarde s umakom od kapara

Privatna arhiva

Oslić ala bakalar

17112016
RIBA
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Šaran u kukuruznom brašnu

17112016
RIBA
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Panirani inćuni i kelj na padelu

Rijeka, 170616.
Ponuda ribljih jela u restoranu Kantun u Rijeci.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Sendviči s oslićem u hrskavom kukuruznom brašnu

Privatna arhiva
 

 

Izdvajamo

Iz drugih medija