SAVJETI ANTHONY BOURDAINA

Ako ne znate što kupiti uzmite ribeye odrezak i zapamtite ne treba vam tisuću noževa u kuhinji!

Anthony Bourdain
 24 Kitchen
Anthony Bourdain bio je inspiracija mnogima, a u nastavku pročitajte njegove savjete koji će vam pomoći da ispečete stvarno dobar odrezak

Ako je istinita izreka da smo ono što jedemo, onda nema toga na svijetu što Anthony Bourdain nije bio. Bikov penis i ovčje mudo, pržena riža s crvima i sirova tuljanova očna jabučica, čitava živa kobra i neoprani rektum bradavičaste svinje - u svojim je televizijskim putovanjima probao što god su domaćini iznijeli pred njega, uz samo jedan preduvjet: da je autentično i da je lokalno.

I to je vjerojatno i tajna njegove posvemašnje omiljenosti u svijetu uživatelja u televizijskom kulinarstvu, autentičnost mu je bila nešto kao prva direktiva i nikada nije skrivao tko je on doista niti se sramio svega onoga što je nekada prije bio. To se odražavalo u njegovim knjigama i kasnije na TV ekranu. Nije dao da se u postprodukciji brišu zvukovi automobilskih truba i žamor prolaznika, koliko god bili smetnja. Nije dao da se scene fabriciraju, nije radio one umjetne scene pozdravljanja s domaćinom niti isforsirana opraštanja.

“Nikada nisam odradio pripravništvo u zbilja sjajnoj restoranskoj kuhinji. Shodno tome, nikada nisam postao stvarno dobar kao chef. Pitam se često kako bi to bilo raditi kao pripravnik s Michelom Brasom ili Arzakom. Ali unatoč tome ne osjećam veliko žaljenje. Sve je ispalo prilično prokleto dobro”, rekao je u jednom intervjuu.

Anthony Bourdain bio je inspiracija mnogima, a u nastavku pročitajte njegove savjete koji će vam pomoći da ispečete stvarno dobar odrezak:

  • Ako želite kupiti odrezak sa savršenim omjerom masti i krtog mesa, odaberite ribeye odrezak.
  • Odrezak nikada nemojte soliti unaprijed.
  • Odrezak kuhajte na slaboj, kontroliranoj vatri.
  • Naposljetku, ostavite odrezak da odmori pet do sedam minuta prije posluživanja.
  • Meso pržite u manjim turama umjesto da prenatrpavate tavu.
  • Riješite se nepotrebnog velikog seta noževa i nabavite jedan kvalitetan chefov nož.
  • Jaja uvijek razbijajte na ravnoj površini umjesto na rubu zdjele.
  • Kad režete luk, ruku kojom ne režete skupite u oblik ''kandže'' kako se ne biste porezali.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:07