NOVI PROJEKT

SEAN BROCK I BEN ELLSWORT LANSIRALI AIRBNB ZA KUHARE: S web stranicom imaju velike planove i žele ju proširiti po cijelom SAD-u!

 PBS Food Official Facebook page
Chef Sean Brock, kojeg možete gledati u Netflixovoj uspješnici Chef's Table, pokrenuo je web stranicu Sidegig kako bi pomogao restoranima u pronalasku osoblja.

Sean Brock se udružio sa chefom Benom Ellsworthom u novom projektu koji je konačno predstavljen za javnost.

Radi se o web stranici na kojoj kuhari mogu kreirati vlastite profile te navesti vještine, iskustvo i preferirano radno vrijeme. Isto tako, restorani, ako trebaju dodatnu ispomoć ili su u potrazi za radnom snagom, na istu mogu "postati" opis posla i stranica će ih spojiti sa zaposlenicima koji najviše odgovaraju traženom. Kuhari dobivaju obavijest svaki put kad se na stranici objavi novi posao te se na isti mogu prijaviti.

Ellsworth je rekao kako je na ideju došao kad mu se u smjeni nije pojavio perač posuđa. Obično bi u takvim situacijama pozvao prijatelja da dođe u smjenu i to bi mu platio. Toga dana dobio je Airbnb rezervaciju i pomislio: "Volio bih da je tip rezervirao smjenu umjesto da se jednostavno nije pojavio", te je povezao "dva i dva" i osmislio Sidegig.

Benjamin James Ellsworth Facebook page

Brock trenutno živi i radi u Nashvilleu gdje gradi nekoliko novih restorana, ali još uvijek je dobro poznat na kulinarskoj sceni Charlestona gdje je Sidegig i lansirao. Brock strastveno mijenja industriju restorana, u kontekstu zaposlenika, kako bi omogućio bolju ravnotežu između radnog i privatnog života, a ovaj novi projekt u skladu je s njegovom filozofijom.

Brock i Ellsworth s web stranicom imaju velike planove i žele ju proširiti po cijelim Sjedinjenim Američkim Državama.

Brock je više puta u prošlosti patio od iscrpljenja. Stres prouzrokovan poslom je rezultirao oslabljenim imunološkim sustavom zbog čega je Brock umalo izgubio vid. Od tada se u potpunosti oporavio, ali zajedno sa zdravljem je dobio i potpuno novi pogled na uvjete u kojima osoblje u profesionalnim kuhinjama radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:15