TKO DOLAZI NA CHEFS´STAGE?

SEBASTIAN FRANK: Europski chef 2018. godine dolazi u Šibenik!

 Horvath Official Page
Mladi chef Sebastian već je s 13 godina pokazao interes za kuhanje, preuzeo je kuhinju restorana Horváth u Berlinu prije 8 godina, a prije nepuna dva mjeseca proglašen je u Berlinu - europskim chefom godine!

Mladi austrijanac Sebastian Frank preuzeo je kuhinju restorana Horváth u Berlinu prije 8 godina. Njegov emancipacijski pristup kuhanju suvremeno uzdiže tradicionalnu austrijsku kuhinju na vrlo jedinstven način dočaravajući okuse djetinjstva, elegantno, sofisticirano i nadasve ukusno. Kulinarski koncept restorana Horváth je svojevrstan splet kontrasta, aroma i kreativnih ideja uz iznimno ugodnu gostoljubivost kojoj ovdje pridaju poseban značaj.

Rezultati su došli relativno brzo, jer mu Michelin nakon godinu dana daje 1 zvjezdicu a 2010. godine i drugu zvjezdicu.

Horvath Official Page

Mladi chef Sebastian već je s 13 godina pokazao interes za kuhanje. Svoje je vještine i znanje stjecao u hotelu Wende u Neusiedl am See a zatim radio kod slavnog chefa Heinza Reitbauera u restoranu Steirereck u Beču. Nakon toga odlazi u Interalpen Hotel Tyrol gdje ostaje nekoliko godina na poziciji sous chefa. Sa svojih 29 godina seli u Berlin i započinje karijeru u restoranu Horváth čiji je danas ujedno i vlasnik zajedno sa partnericom Jeannine Kessler.

Horvath Official Page

Sebastian će na internacionalnom kongresu gastronomije i ugostiteljstva Chefs' Stage imati važnu ulogu i sretni smo što je oduševljeno prihvatio naš poziv i uključio se u brojne aktivnosti. Tako će zajedno s našim chefom Davidom Skokom iz konobe Batelina te roniocem i školjkarom Franom Kalauzom krenuti brodom u potragu za školjkama te od istih pripremiti jelo za naše goste. Također, sudjelovat će na Gala večeri koji će se održati u ponedjeljak 19.3. uz Anu Roš i Luku Košira i pripremiti jedno od svojih najreprezentativnijih jela; ''Mladi i zreli celer''. Kreativni proces nastanka ovog jela trajao je 6 godina uz konstantno istraživanje Sebastianu omiljenog povrća.

Horvath Official Page

Također, Sebastian će sudjelovati kao panelist na panel diskusiji ''Location zero cuisine / trends''. Vezano uz ovu temu Sebastian će govoriti o manifestu ''die Gemeinschaft'' kojim se definiraju temelji za novi identitet njemačke gastro scene. Sebastian je jedan od osnivača ovog projekta i ono što nas posebno veseli da smo u njemačkom manifestu pronašli brojne zajedničke točke s manifestom Chefs'Stagea. Kako njemačkim tako i hrvatskim chefovima važno je ujediniti gastronomsku zajednicu i uspostaviti nove i bolje temelje za napredak i podizanje kulture blagovanja konstantnim stremljenjem višoj kvaliteti namirnica što direktno povezujemo sa što prisnijom suradnjom s malim proizvođačima.

Chefs´stage

Recimo još kako je na Madrid Fusión-u održanom prije nepuna dva mjeseca, Sebastian Frank proglašen europskim chefom godine za 2018.

Sa 26 Michelinovih zvjezdica, Berlin je definitivno njemački kulinarski epicentar a Sebastian jedan od predvodnika nove struje izuzetno talentiranih i perspektivnih chefova o čijim ćemo uspjesima definitivno mnogo slušati. Dođite na Chefs' Stage i bolje upoznajte chefa Sebastiana Franka.

Program kao i više informacija o ulaznicama pronađite na web stranici kongresa www.chefsstage.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:34