Ovo u nastavku je naslov nove kuharice/vodiča u kojem autor objašnjava baš sve vezano za noževe; tehnike, načine brige o noževima, a tu je zalutao i pokoji recept.
Sharp: The Definitive Guide to Knives, Knife Care and Cutting Techniques with Recipes from Great Chefs
Josh Donald and Molly DeCoudreaux, Chronicle Books
Najvažniji alat u kuhinji svakog chefa ili amatera kuhara je svakako nož, a ova kuharica vam donosi sve o povijesti noževa, tehnikama rezanja, brizi o vašem nožu, objašnjava koja je njegova osnovna svrha te kako se rade najkvalitetniji noževi u industriji.
Inspirirani ljudima koji noževe izrađuju u Japanu, autori odaju svojevrsni hommage svim crafterima koji se bave ovom vještinom. Brojni slavni chefovi su u ovoj kuharici podijelili i svoje recepte, također. Autor uzima godišnji (iz svoje specijalizirane trgovine noževim) u San Franciscu te se upušta u prekomorsku avanturu u potrazi za prvim kuharskim nožem ikad!
Na svom putu se upoznaje kako sa zapadnim tako i s japanskim noževima, kao što su Thiers u Francuskoj i Tsubame-sanjo u Kyotu, Japan. No, tovo štivo nije samo obrazovno, tu su i omiljeni recepti 15 kuhara kao i noževi kojima se koriste u izradi tih recepata.