Šibenski Pelegrini proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj!

Zagreb, 110515. Vukovarska 269. U hotelu Double Tree Hilton veceras su dodjeljene nagrade najboljim restoranima u 2015 godini. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 / CROPIX
Chef godine drugu godinu zaredom ponio Tom Gretić!

Jedini relevantan izbor najboljih hrvatskih restorana večeras je u zagrebačkom Hiltonu ovjenčao ovogodišnje dobitnike u kategoriji najboljih hrvatskih restorana te chefa godine. Dobri restorani, kao zajednički projekt Jutarnjeg lista i Vinarta već četvrtu godinu za redom kreira jedinu objektivnu nacionalnu i regionalnu top listu najboljih hrvatskih restorana. Ovo je trenutak koji smo iščekivali budući da je glasovanje provedeno u strogoj tajnosti od strane petstotinjak predstavnika hrvatske gastro scene.

Već godinama u samom vrhu kako hrvatske tako i europske gastronomske ponude ne iznenađuje kako je upravo Pelegrini proglašen apsolutnim pobjednikom. Rudolf Štefan i njegov tim odnijeli su u Šibenik prvo mjesto u ukupnom poretku i regiji. U stopu ih slijedi Mala hiža, koja je druga u ukupnom poretku te pobjednik u regiji Središnja Hrvatska.

Izuzetno cijenimo svako priznanje ali ovo nam posebno daje elana za napredak budući da se radi o ljudima iz struke. Svatko želi biti na vrhu, ako iskreno i požrtvovno radi svoj posao. Priznanja su nam velika inspiracija i snaga da idemo samo naprijed- otkrio nam je chef Branko Tomašić iz Male hiže, koju nerijetko opisuju kao malo čudo iz Mačkovca.

Od ove godine i s osvježenjem u svojim redovima ulaskom Priske Thuring na mjesto chefice kuhinje koja će svojom originalnosti sigurno doprinijeti visokoj reputaciji restorana. Najbolje u kategoriji „Prijatelj vina“ nagradila je vinarija Saint Hills s vrhunskim boteljama Dingač Double Magnuma te boravkom u hotelu Vinaria s uključenim Wine & Dine experience. Titula chefa godine s velikom prednošću ponovno je pripala Tomu Gretiću, što je izuzetna čast budući da se glasovanje u ovoj kategoriji provodi unutar struke što znači da stotinjak chefova bira najboljeg.

Na izbor se osvrnuo i jedan od osnivača projekta, Saša Špiranec: Dobre restorane pokrenuli smo prije četiri godine sa željom da ljudima damo kvalitetni pregled restoranske scene u Hrvatskoj, te da bi tijekom godina pratimo razvoj i dinamiku na gastro sceni. Danas smo se nedvojbeno razvili u jedan od najambicioznijih gastronomskih projekata u posljednjem desetljeću.

S njegovim riječima složila se i voditeljica projekta Dobri restorani, Ivana Omerović: -Naročito mi je drago zbog toga što smo cijeli EPH tim i ja uložili puno ljubavi, strasti i truda u cijeli ovaj projekt te da su Dobri restorani prepoznati kao najprestižniji gastro projekt u Hrvatskoj od strane struke pa tako i cjelokupne javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:35