#OSTAJEMDOMA

SJAJNA INICIJATIVA: Braća Marelić Maha snimaju video priloga kuhajući jeftina jela s lokalnim namirnicama!

 Mario Kucera
 

Naslovna fotografija: Ivan i Jakša Marelić Maha s ocem Željkom (foto: Mario Kučera)

Jedna od najzanimljivijih gastronomskih destinacija u Hrvatskoj svakako je Korčula. Svoju posebnost može zahvaliti terroiru, ali i ljudima koji poštuju lokalne namirnice i pričaju priču otoka kroz svoja jela. Govoriti o Korčuli, a ne spomenuti braću Marelić, a prepoznatljivog nadimka Maha, bila bi velika pogreška budući da su upravo oni neka od najvažnijih kulinarskih imena tog područja.

Iako trenutno ne mogu kuhati za svoje goste zbog globalne pandemije koja je zadesila svijet pa tako i Korčulu, Ivan i Jakša Marelić odlučili su snimati kulinarske video priloge koje će objavljivati na svojim društvenim mrežama i to na Instagramu na profilu @ivan4m i to na Facebook profilu Konobe Maha .

"Odlučili smo pripremati jela od lako dostupnih namirnica i ljudima pružiti savjete kako kuhati u ovo doba krize." otkrio nam je Ivan Marelić Maha pa nastavio: "Osim toga voljeli bi se dotaknuti i budućnosti gastronomije, približiti ljudima našu gastronomsku filozofiju koja bi im možda mogla pomoći kako nastaviti dalje kad ugroza bolesti prođe." rekao nam je Ivan.

Korcula 26042019
KORCULANSKE PJATANCE 2019
Foto Mario Kucera
Mario Kucera

Jela će biti jeftina, jednostavna za pripremu i većinom bazirana na lokalnoj namirnici.

"Jakša će također biti uključen i budući da je majstor glede pića i koktela, želja nam je prezentirati miješana pića sa samoniklim biljem, zatim izradu raznih sirupa i čajeva." zaključio je Ivan Marelić Maha.

Korcula 26042019
KORCULANSKE PJATANCE 2019
Foto Mario Kucera
Mario Kucera

Ivan Marelić Maha s Markom Gajskim

U svom prvom video prilogu koji su danas emitirali prikazivali su izradu focaccie, a jedva čekamo nove recepte. Iako jedva čekamo trenutak kad ćemo ponovno moći otputovati na Korčulu i uživati u njihovim sjajnim delicijama, ovo je upravo sjajna inicijativa naših chefova u kojoj nas pozivaju da ostanemo kod kuće, budemo odgovorni, pazimo na higijenu ruku, a pritom nešto naučimo i na tome im veliko hvala!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:25