NOVO MJESTO U ZAGREBU

SLASTICE S POMAKOM: Robert Hromalić priprema slastice u koje se zaljubljuje na prvi pogled!

    AUTOR:
    • Sunčana Barušić

  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2017. u 13:03

Zagreb, 280917.
Svecano otvorenje slasticarnice Time u kojoj slastice izradjuje Robert Hromalic.
Na fotografiji: Robert Hromalic.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Robert Hromalić u novootvorenoj slastičarnici.

Neki vole ljuto, neki slano, ali gotovo svi vole slatko i jednostavno, dobar kolač može biti i razlog da se ugodno prekine šetnja gradom. Mnogi, možda zbog grižnje savjesti izgovaraju "pa moramo se nagraditi".

Istina, a s kolačima mlade zvijezde Roberta Hromalića nagrada prerasta u sjajan užitak. U zagrebačkoj Teslinoj ulici otvorena je slastičarnica Time. Privlači poglede zbog minimalističkog, jedinstvenog interijera koji potpisuje Ante Vrban, a još više privlači ponudom sjajnih, posebnih kolača.

Zagreb, 200917.
Slasticar Robert Hromalic ima novootvorenu slasticarnu Time u Teslinoj ulici. Robert je zavrsio cuvene slasticarske skole u Francuskoj.
Prostor slasticarnice osmislio je nas vrhunski arhitekt Ante Vrban.Trenutno je u ponudi 5 kolaci, vsaki tjedan biti ce neki novitet u ponudi.
Sada su to: cupavac, kremsnita, ljesnjak, gibanica i tart od limuna.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Slastičarnica je otvorena u Teslinoj ulici. Robert je slastičarsku školu završio u Francuskoj.

- Odlučio sam raditi slastice koje su spoj tradicionalnih hrvatskih kolača i modernog, odnosno lagane i jedinstvene poznate deserte u dosad neviđenom izdanju - kaže kuhar Robert Hromalić koji se školovao na Ferrandiju, najprestižnijoj francuskoj kulinarskoj školi u Parizu.

 

Zagreb, 200917.
Slasticar Robert Hromalic ima novootvorenu slasticarnu Time u Teslinoj ulici. Robert je zavrsio cuvene slasticarske skole u Francuskoj.
Prostor slasticarnice osmislio je nas vrhunski arhitekt Ante Vrban.Trenutno je u ponudi 5 kolaci, vsaki tjedan biti ce neki novitet u ponudi.
Sada su to: cupavac, kremsnita, ljesnjak, gibanica i tart od limuna.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Prostor slastičarnice osmislio je naš vrhunski arhitekt Ante Vrban.

 

- Imao sam sreću biti u grupi koju je vodio chef Stevy Antoine, godinama najbolji predavač te škole uz kojeg sam asistirao šest mjeseci, ali ljubav prema kuhanju najviše moram zahvaliti svom tati koji je kuhao za obitelj, a mene poticao da se počnem školovati i da nastavim u tom smjeru - nadodao je Robert koji se kasnije orijentirao prema slastičarstvu potaknut i slasticama Petre Jelenić, uz koju je radio i od koje je učio radeći u Petoj četvrtini, nekadašnjem kultnom restoranu chefa Dine Galvagna.

Zagreb, 200917.
Slasticar Robert Hromalic ima novootvorenu slasticarnu Time u Teslinoj ulici. Robert je zavrsio cuvene slasticarske skole u Francuskoj.
Prostor slasticarnice osmislio je nas vrhunski arhitekt Ante Vrban.Trenutno je u ponudi 5 kolaci, vsaki tjedan biti ce neki novitet u ponudi.
Sada su to: cupavac, kremsnita, ljesnjak, gibanica i tart od limuna.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Trenutno je u ponudi 5 vrsta kolača.

 

U slastičarnici Time na dan se nudi pet do šest kolača, a svaki se izrađuje individualno.

Zagreb, 200917.
Slasticar Robert Hromalic ima novootvorenu slasticarnu Time u Teslinoj ulici. Robert je zavrsio cuvene slasticarske skole u Francuskoj.
Prostor slasticarnice osmislio je nas vrhunski arhitekt Ante Vrban.Trenutno je u ponudi 5 kolaci, vsaki tjedan biti ce neki novitet u ponudi.
Sada su to: cupavac, kremsnita, ljesnjak, gibanica i tart od limuna.
Na fotografiji: Kremsnita.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Kremšnita Roberta Hromalića.

 

- Naši kolači nisu serijski, iz štanc-mašine. U mom timu trenutačno radi petero slastičara, a uskoro ćemo dobiti pojačanje od još dvoje, tako da se potpuno možemo posvetiti pripremi kolača - napomenuo je Robert, a mi smo se uvjerili da je svaki ujedno malo unikatno remek-djelo. U prodaji su slastice za jednu osobu po cijeni od 30, 40 kuna uz koje u slastičarnici možete popiti kavu, dvije vrste svježih, cijeđenih sokova, vodu ili pak čašu šampanjca. Svaki kolač izrađuje se i u formatu za šest osoba - ako ga želite ponijeti kući, a po narudžbi pripremaju iste kolače i u formatu za 10 osoba (u slučaju da vam na čajanku, ručak ili večeru dolazi veća ekipa).

Zagreb, 200917.
Slasticar Robert Hromalic ima novootvorenu slasticarnu Time u Teslinoj ulici. Robert je zavrsio cuvene slasticarske skole u Francuskoj.
Prostor slasticarnice osmislio je nas vrhunski arhitekt Ante Vrban.Trenutno je u ponudi 5 kolaci, vsaki tjedan biti ce neki novitet u ponudi.
Sada su to: cupavac, kremsnita, ljesnjak, gibanica i tart od limuna.
Na fotografiji: Kolac ljesnjak.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Kolač od lješnjaka Roberta Hromalića.

 

- Za nekoliko dana u ponudi će se naći i ambalažirani proizvodi. Svakim kolačem dominira jedna komponenta, poput paste od lješnjaka, badema, oraha ili slanog karamela. Upravo te paste bit će u prodaji u posebno dizajniranoj ambalaži koja će čuvati njihovu svježinu.

 

Zagreb, 200917.
Slasticar Robert Hromalic ima novootvorenu slasticarnu Time u Teslinoj ulici. Robert je zavrsio cuvene slasticarske skole u Francuskoj.
Prostor slasticarnice osmislio je nas vrhunski arhitekt Ante Vrban.Trenutno je u ponudi 5 kolaci, vsaki tjedan biti ce neki novitet u ponudi.
Sada su to: cupavac, kremsnita, ljesnjak, gibanica i tart od limuna.
Na fotografiji: Cupavac.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Čupavac na malo drugačiji način.

 

Time želim potaknuti ljude da pokušaju sami napraviti slastice, a uz pomoć tih pasta bit će mnogo lakše dobiti vrhunske okuse. Moći će se kupiti i zapakirani kolači. Trenutačno radimo na jednom koji je sličan mramornom kolaču, ali sočniji i mekaniji.

Zagreb, 200917.
Slasticar Robert Hromalic ima novootvorenu slasticarnu Time u Teslinoj ulici. Robert je zavrsio cuvene slasticarske skole u Francuskoj.
Prostor slasticarnice osmislio je nas vrhunski arhitekt Ante Vrban.Trenutno je u ponudi 5 kolaci, vsaki tjedan biti ce neki novitet u ponudi.
Sada su to: cupavac, kremsnita, ljesnjak, gibanica i tart od limuna.
Na fotografiji: Gibanica.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Tradicionalna gibanica u novom ruhu.

 

Pa, ako ga netko zaželi ponuditi gostima ili ga imati spremnog za doručak ili preko dana uz šalicu čaja ili kakaa, dovoljno je doći u Time, a kod kuće ga samo narezati - kaže Robert koji puno pažnje polaže na izgled svojih slastica jer želja mu je da se u njih ljudi zaljube. Mi smo se zaljubili na prvi pogled i griz!

Svidio vam se članak? Pročitajte još!

NOVA SLASTIČARSKA NADA: Robert Hromalić radi slastice koje nalikuju na mini skulpture!

RECEPTI ROBERTA HROMALIĆA: Slastice novog slastičarskog lica koje će vas raspametiti!

Izdvajamo

Iz drugih medija