KAKO BISTE VI POSTUPILI?

SLIJEPO DRŽANJE PRAVILA: Engleski restoran godine odbio je vratiti unaprijed plaćeni iznos za večeru nakon iznenadne smrti oca!

 Official Page Fordwich Arms
 

Restoran Fordwich Arms odbio je vratiti uplatu u iznosu od 660 funti za novogodišnji degustacijski meni nakon što je otac neočekivano umro na dan kada je obitelj trebala večerati kako prenosi utjecajni portal Fine Dining Lovers.

Martin O'Grady rezervirao je i platio 660 funti za novogodišnju večeru za šest osoba, no nakon što je 27. prosinca doživio nesreću, O'Gradyjev otac preminuo je dan rezervacije.

Nakon što je nazvao Fordwich Arms kako bi ih obavijestio da ne može prisustvovati večeri shvatio je da ne može premjestiti rezervaciju kao ni dobiti puni povrat novca. Frustriran O'Grady objavio je na svom Facebook profilu svoju priču te podijeliti svoje zgražanje nad odlukom restorana koju je okarakterizirao "krajnje odvratnom" nakon koje je bio primoran podijeliti ovu zastrašujuću priču.

/ Official Page Fordwich Arms

"Jedan od članova naše obitelji nazvala je restoran 27. prosinca kako bi unaprijed upoznali voditelja restorana s nesretnom situacijom tražeći premještanje rezervacije večere", rekao je O'Grady za Kent Live.

Primio je monolog gluposti o uvjetima i pravilima restorana te da se datum njihove večere ne može promijeniti na kasniji datum, iako prvotno nisu niti tražili povrat novca već samo promjenu datuma zbog nesretne situacije.

"Jednostavno smo zatražili neku ljudsku gestu dobre volje da nam omoguće promjenu rezervacije na kasniji datum kad se ponovno vratimo u Veliku Britaniju."

Gospodin O'Grady rekao je da osoblje nije bilo briga niti je htjelo čuti o olakšavajućim okolnostima i dodao da mu je sada "660 funti gore".

Fordwich Arms, koji je u rujnu proglašen engleskim restoranom godine, objasnio je situaciju s njihove točke gledišta.

"Žao mi je zbog gubitka gospodina O'Gradyja", rekao je Daniel Smith, jedan od menadžera restorana, ali osoblje restorana je doista učinilo sve što je bilo moguće kako bi smjestili gospodina O'Gradyja."

"Obavijestili smo ih da, nažalost, mjesta zakupljena za našu novogodišnju večeru ne mogu biti promijenjena za neki drugi datum, ali mogli su rezervaciju ustupiti drugoj osobi ili je prodati", objasnio je.

Official Page Fordwich Arms

Čuvši tu vijest, direktor je odmah nazvao prve sljedeće na listi čekanja, no već su imali druge planove.

"Također smo ih obavijestili da ćemo rado vratiti novac za večeru bračnog para (2 mjesta) čijem je ocu pozlilo ili počastiti pićima preostalu četvorku koja je željela doći na večeru. Međutim, obaviješteni smo da otkazuju rezervaciju za svih šest osoba", rekao je.

Osoblje iz Fordwich Armsa ogradilo se kako je sve bilo unaprijed plaćeno te su već kupili potrebne sastojke.

"Unaprijed naplaćujemo događanja ovakvog tipa jer se namirnice kupuju za posebno osmišljene jelovnike samo za tu prigodu, a budući da se radilo o degustacijskom meniju u novogodišnjoj noći korištene su vrlo skupe namirnice najbolje kvalitete", objasnio je Smith.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:43